FC Utrecht

woensdag 22 augustus 2001

FC Utrecht verliest in Rotterdam

FC Utrecht heeft vandaag met 3-1 verloren van Sparta.

Voor de aanvang van de wedstrijd kreeg de supportersverening van FC Utrecht een taart aangeboden van Sparta, dit als dank voor de steunbetuiging in de nacompetitie van afgelopen seizoen voor Sparta.

In het eerste half uur van de eerste helft maakt FC Utrecht het spel, Sparta heeft weinig krenten in de pap te brokkelen, dus ze lopen achter de feiten aan. Echter, FC Utrecht kan er niet van profiteren, want ze leggen de druk niet op de gevoelige punten. In de 30ste minuut lijkt er iets in de lucht te hangen, het blijkt een bal te zijn, echter Gluscevic kopt de bal voor open doel naast. Sparta zet gelijk daarop een counter in en de Rotterdammers weten via Boukhari de 1-0 te scoren. In de laatste minuut weet Kuijt de bal nog op de lat te koppen, maar meer dan een corner kwam daar ook niet uit.

In de tweede helft was het Sparta wat de klok sloeg. In de 48ste minuut is het dezelfde Boukhari die uit een snelle counter de 2-0 op het scorebord zet. In de 60ste minuut zet coach Frans Adelaar 2 nieuwe spelers in het veld. Te weten, Van Mol en Jochemsen, deze spelers komen in het veld voor Shew Atjon en de Jong.

Touzani probeert het nog met een afstandschot, maar deze gaat naast, net zoals vele pogingen vooraf en die nog zullen komen was het motto er naast levert niets op. Het wordt een heuze op en neer wedstrijd, die zijn glans niet verdient in schoonheid. Arts komt in het veld voor vd Bergh en een zevental minuten later weet Tanghe te scoren, de 2-1 en het het laatste beetje hoop, die wreed wordt verstoord in de 90ste minuut als Boukhari zijn derde van de avond er in lobt.