Gemeente Sneek


Vervangen verkeerslichten rondweg

VERVANGEN VERKEERSLICHTEN STADSRONDWEG

Vrijdagavond wordt in Sneek de verkeersregelinstallatie vervangen op het kruispunt van de Stadsrondweg-Zuid en de afslag Joure/ Heerenveen. De werkzaamheden beginnen 's avonds om 19.00 uur en zullen naar verwachting in de loop van zaterdagmorgens worden afgerond. Terwijl de werkzaamheden plaatsvinden werken de verkeerslichten niet. Automobilisten en andere weggebruikers moeten dus goed opletten. Onder meer met een lichtkrant worden weggebruikers attent gemaakt op de tijdelijk veranderde situatie.

Rijkswaterstaat voert als wegbeheerder de afzettingswerkzaamheden uit. In overleg met de gemeente, die de verkeersregelinstallaties in beheer en onderhoud heeft, is een plan opgesteld om verkeersdeelnemers er op te wijzen dat ze goed moeten opletten en de verkeersafwikkeling in goede banen te leiden. Het plaatsen van de lichtkrant is daar een onderdeel van. Daarnaast worden rijbanen afgesloten en moet het verkeer dat vanaf de bedrijventerreinen Houkesloot en t Ges naar het centrum van Sneek wil, via de nieuwe rotonde in de Oppenhuizerweg rijden. Het blijft mogelijk van alle richtingen de bedrijventerreinen op te rijden.

Het vervangen van deze verkeersregelinstallatie is een onderdeel van het vervangen van al de zeven verkeersregelinstallaties op de zuidelijke stadsrondweg. De vervanging is noodzakelijk omdat de bestaande installaties technisch verouderd zijn. De totale kosten bedragen 2.022.272,. Rijkswaterstaat draagt hierin 1.096.477,-- bij en de provincie Fryslân 78.495,.

De zuidelijke Stadsrondweg heeft een dubbele functie: die van Rijksweg (A7) en ontsluitingsweg voor de wijken. Vandaar dat het ook gaat om installaties op kruisingen met wijkontsluitingswegen. Ze staan op de kruisingen met de A7 richting Bolsward, bedrijvenpark de Hemmen-A7, de Zuidwesthoekweg, de afslag naar de wijk Tinga, de Lemmerweg, de afslag naar de wijk Duinterpen en dus de kruising met A7 richting Heerenveen.