Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.00 uur
Rijden onder invloed

MAARN In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een 21-jarige man uit Krotoszyn (Polen) aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man op de Tuindorpweg rijden met mistlampen aan. Op de Raadhuislaan stopte de man bij de parkeerplaatsen. De agenten spraken de bestuurder vervolgens aan en lieten de man blazen. Hieruit bleek dat de man onder invloed van alcohol had gereden.

Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 1,7 promille alcohol te hebben gereden. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij heeft een dagvaarding ontvangen.

Controle `De veilige dijk`

AMERONGEN/WIJK BIJ DUURSTEDE In het kader van het project `De veilige dijk` heeft de politie op woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden van acht tot twaalf uur.

Twee automobilisten kregen een bekeuring voor te hard rijden (hoogste snelheid 83 km/u). Op de dijk mag niet harder gereden worden dan 60 km/u. Een bromfietser kreeg eveneens een bekeuring voor te hard rijden (60 km/u).

Snelheidscontrole Grebbeweg

RHENEN De politie heeft op woensdagmiddag tussen half negen en half twaalf een snelheidscontrole gehouden op de Grebbeweg. In totaal werden 2.078 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 254 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Ongeval met letsel

ELST Op woensdagmiddag zijn rond 12 uur twee fietsers op het fietspad naast de Rijksstraatweg met elkaar in botsing gekomen. Beide mannen liepen lichte verwondingen op door de aanrijding.

Een man uit Elst (leeftijd onbekend) reed tegen een bord aan dat bij het fietspad stond. Hierdoor kwam hij ten val. Een 52-jarige man uit Ammerzoden kwam net de gevallen man tegemoet fietsen en reed tegen de gevallen fietser op. Beiden liepen lichte verwondingen op aan het gelaat.

Het ambulancepersoneel heeft beide slachtoffers ter plaatse verzorgd. De fietsen liepen lichte beschadigingen op.