Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-08-2001
Persbericht district Eemland zuid, 9.30 uur

Mishandeling

LEUSDEN - Woensdagavond om acht uur reed een 35-jarige man uit Amsterdam over de Middenweg in Leusden. Voor hem maakte een voertuig een gevaarlijke manoeuvre. De man uit Amsterdam seinde met zijn lichten om aan te geven dat hij gevaarlijk bezig was. Blijkbaar stelde die bestuurder, een 20-jarige man uit Barneveld, dat niet op prijs, want hij dwong de Amsterdammer tot stoppen. De Barnevelder begon direct te schelden en maakte slaande bewegingen. Hierdoor raakte de man uit Amsterdam zijn evenwicht kwijt en viel achterover, waarop de agressieve bestuurder op hem ging zitten en hem bedreigde met een schroevendraaier.

Op een gegeven moment stond de man uit Barneveld op en reed snel weg met zijn auto. Het slachtoffer is door agenten naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat hij een gekneusde duim aan het voorval had opgelopen. De verdachte heeft zich later op de avond aan het politiebureau gemeld. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Van de fiets gevallen

AMERSFOORT Woensdagmiddag om kwart voor vier is een man uit Middelburg, leeftijd onbekend, over de kop geslagen met zijn fiets op het Stationsplein. Hoe de man ten val is gekomen is onduidelijk. De man had ernstige verwondingen aan zijn onderbenen. Hij is per ambulance naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd.

Kind vast in auto

LEUSDEN Woensdagmiddag om half een werd de politie gewaarschuwd voor een kind dat in een auto zat opgesloten op t Erf. De oma van het kind, een 55-jarige vrouw uit Hoogland, had zichzelf buitengesloten en kon de auto niet meer openen. Door de warmte liep de temperatuur in de auto snel op en het kind was overstuur. In overleg hebben de agenten een klein zijruitje geforceerd waarop het kleinkind bevrijd kon worden.