Politiebericht Venlo 23-08-2001
Mediaberichten 23 augustus 13.30 uur

Wanssum aangifte van gevaarlijk verkeersgedrag

WANSSUM Een 23-jarige ambulancechauffeur heeft bij de politie aangifte gedaan van verkeersgevaarlijk gedrag door een 25-jarige automobilist uit Venray. De ambulancechauffeur reed woensdagmorgen tijdens een zogenoemde A1 rit (de hoogste spoed) met zwaailicht en sirene over de Venrayseweg richting ziekenhuis Venlo. Daarbij haalde de ambulance een personenauto in, die kort daarop de ambulance weer inhaalde en er vlak voor ging rijden. De 25-jarige man uit Venray remde daarbij licht af, wat de ambulance dwong om verder afstand de nemen. Hierop reed de personenauto een rechts gelegen parkeerhaven in en stopte. Om vlak voor de aansnellende ambulance weer de weg op te rijden. Uitwijken kon de ambulance niet omdat er tegenliggers waren. De ambulancechauffeur zag geen kans een aanrijding te voorkomen. Gelukkig besloot de verdachte automobilist op het laatste moment niet de rijbaan op te rijden en remde hij fors af. Waarmee de ambulance toch verder kon. Omdat het kenteken van de auto genoteerd was kon de politie de verdachte horen. Die bekende deels het feit, maar kon daar geen verklaring voorgeven. De politie gaat nog verder met het onderzoek en maakt tegen de 25-jarige automobilist proces-verbaal op.

Meterik Verkeersgewonden

METERIK De politie heeft gisteravond lange tijd gezocht naar twee mannen die waren weggelopen nadat zij s-middags een aanrijding hadden veroorzaakt op de kruising van de Speulhofsbaan en de Americaanseweg. Het tweetal is om zeven en tien uur s avonds aangehouden op een camping in de buurt. Bij de aanrijding raakte een 23-jarige tractorbestuurder uit Venlo lichtgewond.

Even na twee uur verleende een personenauto geen voorrang aan de tractor die door de klap van de aanrijding kantelde. De bestuurder moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijdt, maar bleek achteraf slecht lichtgewond. De volgens getuigen twee inzittenden van de personenauto renden weg. Volgens de politie moesten ook zij gewond zijn. Reden om een zoektocht te starten om hen eventueel noodzakelijk hulp te verlenen. Rond halfzeven s avonds is op een camping in de omgeving een 20-jarige man uit Polen en rond tien uur zijn 17-jarige compaan, eveneens uit Polen. Beide mannen bleken inderdaad gewond en zijn door de politie eerst naar de EHBO gebracht. Na behandeling zijn ze ingesloten in een politiecel en wordt het onderzoek voortgezet.