Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 13.00 uur) 23 augustus 2001.

Maastricht, poging tot overval frituur:
Een onbekend gebleven man heeft donderdagmorgen 23 augustus 2001 kort na het middernachtelijk uur een poging gedaan een frituur aan de Prof. Scholsstraat te Maastricht te overvallen. Nadat de uitbaatster begon te schreeuwen verliet de overvaller gehaast de frituur. Omstreeks 00.20 uur kwam een onbekende man de frituur binnen die eerder die avond de frituur ook al had bezocht. Na een bestelling om iets te eten te hebben geplaatst bedreigde hij met een vuurwapen de uitbaatster en eiste de inhoud van de kassa. De uitbaatster vluchtte daarop snel al schreeuwende meteen door een tussenverbinding het naastgelegen café binnen. De overvaller koos daarop eieren voor zijn geld en verliet overhaast de frituur. Hij vluchtte daarna op een fiets weg in de richting van de Scharnerweg. Het slachtoffer deed kort daarna aangifte van de poging tot overval. De politie stelt een onderzoek in. Er werd niets ontvreemd.

Maastricht, boete voor winkeldief:
Tegen een 48 jarige inwoner van Maastricht is woensdag 22 augustus 2001 wegens het plegen van een winkeldiefstal proces-verbaal opgemaakt. Hij werd kort voor het middaguur in een supermarkt gevestigd aan de Scharnerweg betrapt bij het wegnemen van een aantal etenswaren. Toen hij deze niet afrekende aan de kassa werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. Hij bleek kaas, popcorn en nootjes met een winkelwaarde van bijna fl. 14,- te hebben ontvreemd. De gewaarschuwde politie heeft tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg in het kader van snelrecht een transactievoorstel van fl. 250,- aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, uitgebreide brom(snor)fietscontrole: Woensdag 22 augustus 2001 heeft in Maastricht West een uitgebreide verkeerscontrole plaatsgevonden waarbij 293 brom- en snorfietsen aan een uitgebreide controle werden onderworpen. Er werden 83 processen verbaal opgemaakt om uiteenlopende redenen.

- Motorrijders van de politie surveilleerden woensdag tussen 12.00 en 20.00 uur in de uitgebreide omgeving van de Noorderbrug in Maastricht-West. Zij selecteerden brom- en snorfietsen uit het verkeer en brachten deze over naar de controleplaats aan de Franssensingel te Maastricht. Daar werden de voertuigen aan een uitgebreide controle onderworpen.

- Het niet dragen van de verplichte helm, het onterecht voeren van de oranje plaat (snorfiets) terwijl het voertuig een bromfiets is en een gele plaat gevoerd moet worden (draagplicht helm ogenschijnlijk omzeilen), geen bromfietscertificaat en het niet kunnen tonen van de verplichte verzekeringspapieren scoorden hoog in het totaal van de gemaakte processen-verbaal.

- Vijf bromfietsen, een motor en een motorstep werden voor verder onderzoek in beslaggenomen. Zij werden overgebracht nar het politiebureau waar een technisch onderzoek zal worden verricht. Van een van deze viertuigen staat inmiddels vast dat het mogelijk van diefstal afkomstig is. Met het framenummer bleekte zijn geknoeid. De motorstep bleek dezelfde middag in een winkel te Maastricht van fl. 1000,- gekocht te zijn. Het voertuig werd inbeslaggenomen omdat het geen goedkeurnummer had.

- Een bestuurder die op een niet verzekerde bromfiets reed en werd bekeurd kwam na een klein uurtje op de controleplaats terug. Hij had bij een verzekeringskantoor nu wel een verzekering afgesloten en kreeg daarmee zijn voertuig terug. Het proces-verbaal wegens het onverzekerd rijden bleef gehandhaafd.

- Twee jongeren op een Belgische bromfiets, die beiden bekeurd werden omdat zij zonder helm reden, hadden geen beste dag. Een waarschuwing meteen terug te keren naar België sloegen zij in de wind. Ruim een uur na het eerste proces-verbaal werden zij opnieuw zonder helm te dragen in de stad rijdend op hun bromfiets aangetroffen. Opnieuw kregen beiden een proces-verbaal voor het niet dragen van de verplichte helm.