Ingezonden persbericht

Meer vrouwen vinden baan via Internet

Vacaturesite Arbeidsmarkt.com succesvol in plaatsing van vrouwelijke werkzoekenden

Rotterdam, 23 augustus 2001 - Door de grotere bekendheid en de gratis mogelijkheden van Internet vinden tegenwoordig steeds meer vrouwelijke werkzoekenden een baan via vacaturesites, zoals Arbeidsmarkt.com. De drempel wordt lager om hun CV via het Internet beschikbaar te stellen aan het bedrijfsleven. Arbeidsmarkt.com richt zich met name op MBO/HBO personeel en wordt opvallend veel door vrouwen geraadpleegd voor het vinden van een baan. Het aanbod op de site varieert van fulltime banen in de meeste uiteenlopende branches tot veel parttime functies, waar met name veel vrouwen gebruik van maken.

Het surfgedrag van vrouwen is anders dan dat van mannen. Omdat vrouwen vaak persoonlijke koopondersteuning wensen, zijn de vrouwen nog steeds in de minderheid op het internet. Arbeidsmarkt.com ziet een duidelijke toename van vrouwelijke werkzoekenden op hun website, wat volgens Michiel J. Smit, algemeen directeur van Arbeidsmarkt.com, een goede tendens is en verklaarbaar. "Duidelijk is dat vrouwen het Internet soms te onpersoonlijk vinden. Wij onderscheiden ons van andere sites, omdat je telefonisch contact met ons kan hebben en je ook direct iemand aan de lijn krijgt voor hulp bij het solliciteren".

De wetenschap en specialisten in e-marketing geven ook aan dat vrouwen zich meer bewust zijn van veiligheidsrisico's. "Zonder expliciete toestemming van de sollicitant, geeft Arbeidsmarkt.com geen contactgegevens rechtstreeks aan bedrijven, zegt Michiel J. Smit. Hierdoor is het mogelijk om het reageerproces via de site goed te bewaken en eventueel misbruik te voorkomen".

.
"Na mijn HBO-BE opleiding en 1e baan was ik op zoek naar een baan met doorgroeimogelijkheden, zegt Melanie uit Amsterdam. Ik plaatste mijn CV op Internet en dankzij Arbeidsmarkt.com had ik 4 weken later een nieuwe baan als Chief Accountant bij een onderdeel van het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld."

Irma uit Den Haag vond dankzij Arbeidsmarkt.com een baan als part-time telefoniste bij een adviesbureau in Den Haag. "Precies de baan die ik zocht, want ik wilde niet meer 's avonds werken in verband met mijn kinderen."

Door Alexa uit Rotterdam werd een uitdagende baan gezocht waar ze met haar talenkennis wat kon doen. "Een kennis wees me op Arbeidsmarkt.com als plaats om een nieuwe baan te vinden. Nu werk ik alweer een kleine maand als office manager bij het Europese kantoor van een Koreaans bedrijf, waar mijn Frans en Spaans regelmatig zeer nuttig zijn."

Over Arbeidsmarkt.com
Arbeidsmarkt.com is een laagdrempelige, breed georiënteerde vacature- en CV-databank gericht op MBO/HBO voor de Nederlandstalige arbeidsmarkt. De site is in 1998 van start gegaan en is onafhankelijk van uitgeverijen of werving- en selectiebureau's. Tevens exploiteert het de site eWork.nl, gericht op eCommerce personeel. Het bedrijf met 6 medewerkers is gevestigd in het monumentale Business Centre Groothandelsgebouw aan de Weena in Rotterdam. Bedrijven als Philips, General Electric, CMG, Brunel ICT, Albron Catering, Daihatsu Holland, Siebel Juweliers, Nespresso en VNV Beveiligingen kunnen tot de klantenkring gerekend worden.

Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Zethof PR & Consultancy Arbeidsmarkt.com
Ilse Zethof Michiel J. Smit
tel: 0297-360292 Tel: 010-4139444
E-mail: ilse@zethof.nl E-mail: smit@arbeidsmarkt.com