ABVAKABO FNV

Failliete boedel NTN overgenomen door Yunio, ABVAKABO FNV vooralsnog niet ontevreden (23/8)

Vandaag is bekend geworden dat de zorg en een groot deel van het personeel van het gisteren failliet verklaarde NTN Thuiszorg, wordt overgenomen door Yunio. Yunio is gevestigd in Doetinchem en is een samenwerkingsverband van vier thuis- en kraamzorgorganisaties in Noord- en Oost-Nederland.
Na de surseance van betaling van NTN is er gesproken over mogelijke overnamekandidaten. Voor ABVAKABO FNV stond daarbij vast dat een overnamekandidaat alleen acceptabel zou zijn als het een gerenommeerde thuis- en/of kraamzorgorganisatie is.
Met de overname door Yunio is aan die voorwaarde voldaan.

ABVAKABO FNV wil natuurlijk graag dat al het personeel wordt overgenomen door de nieuwe werkgever. Voor zover nu bekend is wordt aan dat criterium niet geheel voldaan. Yunio heeft aangekondigd alleen het personeel dat in de directe zorgverlening werkt, voor zover niet arbeidsongeschikt, over te nemen. Daarnaast zal slechts een klein deel van het niet-zorgverlenend personeel overgenomen worden. De voorwaarden waaronder het personeel wordt overgenomen is een groot punt van aandacht voor de vakbond. Daarnaast zijn er zorgen om de wijze waarop met het personeel wordt omgegaan dat niet zondermeer wordt overgenomen, waaronder arbeidsongeschikte werknemers.

ABVAKABO FNV zet in op behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid, onder gunstige voorwaarden voor het personeel. De werknemers van NTN hebben, vaak onder moeilijke omstandigheden, keihard gewerkt in de directe zorg maar ook in de ondersteuning van de directe zorg. Morgen zal ABVAKABO FNV in een overleg met Yunio erop aandringen dat zoveel mogelijk, bij voorkeur het voltallige, personeel wordt overgenomen.