Stadsdeel Zeeburg

Panorama Zeeburg in werking

Vanaf donderdag 23 augustus treedt op deze site Panorama Zeeburg in werking. Hiermee introduceert het stadsdeel, in de opmars naar Kenniswijk Zeeburg (Cyburg), het Grafisch Informatie Systeem. Panorama Zeeburg maakt het stadsdeel virtueel toegankelijk.

Door te klikken op een willekeurige locatie op een digitale plattegrond van Zeeburg kunnen de gebouwen in die omgeving op panoramische foto´s bekeken worden. Aan deze plattegrond is informatie over voorzieningen in de buurt gekoppeld. Om te beginnen zijn nu de gegevens over scholen, kinderopvang, huisartsen en apotheken ingevoerd.

Voor zover bekend is stadsdeel Zeeburg de enige gemeentelijke organisatie die de foto´s en plattegrond koppelen aan databanken. In dit geval wordt gebruik gemaakt van gegevens afkomstig uit het informatiesysteem van Piga.

Waarom Panorama Zeeburg?
Stadsdeel Zeeburg wil haar inwoners zo goed mogelijk informeren over de voorzieningen in de buurt, en heeft daarbij een digitale voorlichting voor ogen. Door de gegevens te koppelen aan een digitale kaart kunnen bewoners antwoord krijgen op vragen als: waar zitten de scholen bij mij in de buurt? Indien de school zelf een website heeft, kan daar direct gedetailleerde informatie gevonden worden.

Op termijn zal Panorama Zeeburg worden uitgebreid met meer gegevens. In de toekomst klikken bewoners bijvoorbeeld op het thema ´afval´ én op hun woning en er verschijnt informatie over de vuilnisinstructies bij hen in de buurt: de dag wanneer het vuil wordt opgehaald, de plaats van de dichtstbijzijnde glascontainer en wanneer de chemokar komt. Klikken bewoners op het thema ´wonen´, dan verschijnt er informatie over de oppervlakte van hun huis, het bouwjaar, het oorspronkelijke bestemmingsplan, de in de omgeving geplande opbrekingen, de verleende vergunningen in de buurt, etc.