Politiebericht Eindhoven e.o. 23-08-2001
3ePersberichtdonderdag23september2001

Politieberichten

Helmond: verdachte aangehouden
Donderdagmiddag rond 14.55 uur is een 26-jarige man uit Polen aangehouden. De man had even daarvoor op het belastingkantoor geprobeerd een sofi-nummer aan te vragen met een valse identiteitsbewijs. De gewaarschuwde politie trof de man op de Smalstraat aan. De ver-dachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Zakkenrollen
Woensdagmiddag rond 17.30 uur is een 59-jarige Veldhovense het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw was aan het winkelen in een supermarkt aan de Pleintjes. Haar portemonnee met f. 60,- werd door een zakkenroller uit haar boodschappentas gestolen. Ze had die boodschappentas aan haar winkelkarretje hangen.

Donderdagmorgen rond 10.45 uur is een 59-jarige vrouw uit Sittard haar tas kwijt geraakt tijdens het winkelen in een supermarkt aan de Mira in Veldhoven. Ze had haar tas in een winkelkarretje liggen. Ze had even geen zicht op haar karretje toen ze kleding bekeek. Eenmaal bij de kassa merkte de vrouw dat ze een ander karretje bij zich had. Ze liep terug maar haar karretje waar de tas in lag was weg. In haar tas zaten onder meer al haar autopapieren, een portemonnee met f. 500,-, en haar autosleutel.

Veldhoven: Verdachte winkeldiefstal aangehouden Donderdagmiddag om 12.30 uur is een 26-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij had even daarvoor uit een winkel op het Meiveld goederen gestolen. De gewaarschuwde politie zag dat de man daar een tas verstopte in een kliko aan de achterzijde van de winkel. Direct hierop liep de man hard weg richting Hagendorenseweg. Na een korte achtervolging is verdachte op de Kapelstraat Zuid aangehouden. In de aangetroffen tas zat een grote hoe-veelheid scheermesjes en suikervervangende zoetstof ter waarde van fl. 600,-. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bergeijk: Meisje lastig gevallen
Donderdagmorgen tijdens het winkelen is een 5- jarig meisje uit St. Huibrechts Lille door een onbekende man lastig gevallen. Het meisje was met haar moeder op de Burg. Magneestraat aan het winkelen. Plotseling hoorde de moeder dat haar dochtertje begon te lachen, zij keek om en zag dat een onbekende man het meisje onzedelijk betastte. Direct daarop verliet de man de winkel. De man was ongeveer 70 jaar oud, had kort grijs haar. Hij droeg een licht-blauwe blouse met zwemshort.

Deurne: Diefstal bedrijfsauto en gereedschappen Tussen woensdagmiddag 17.00 en donderdagmorgen 7.30 uur is ingebroken in een bedrijf op de Leembaan. Een ruit van een toegangsdeur is vernield. Uit het pand verdween een grote hoeveelheid elektrische handgereedschap en een witte bedrijfsauto, Mercedes 209, kenteken VF-67-KX.

Deurne: Mishandeling
Woensdagavond rond 19.00 uur is in zijn woning in Deurne een 35-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vrouw sinds augustus vorig jaar meerdere malen te hebben mishandeld. Bij een mishandeling op 6 augustus brak hij bij de vrouw een middenhandsbeentje. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandelingen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Man van GSM en fiets beroofd
Donderdagmiddag rond 15.20 uur is van een 67-jarige man uit Geldrop zijn fiets gestolen. Hij zat op de Beemdstraat even uit te rusten op een bankje en belde met zijn GSM. Plotseling kwam een onbekende man voor hem staan. Deze dreigde de Eindhovenaar met een vuurwapen en probeerde de GSM uit zijn handen te trekken. Direct daarop werd het slachtoffer van achteren in zijn nek gepakt en naar beneden gedrukt. Hierdoor viel zijn GSM. De man die voor het slachtoffer stond pakte de GSM en rende snel weg richting rotonde. Even daarna liet de ander man het slachtoffer los. Vervolgens pakte die man de fiets van het slachtoffer en reed snel weg richting rotonde. Aan de fiets hing een fietstas met daarin een portefeuille, kleding en gereedschap. In de portefeuille zaten diverse pasjes en persoonsbescheiden.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag tussen 16.30 en 17.15 uur is tijdens het winkelen in het centrum te Valkenswaard van een 14-jarige meisje haar portemonnee gestolen. Toen zij in haar rugtas keek zag ze dat deze openstond. Haar portemonnee was verdwenen. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ruim vijfentwintig gulden.