PERSBERICHT - 19 AUGUSTUS 2001

Safari Beekse Bergen houdt Voedingsmaand

Van donderdag 23 augustus tot en met zondag 16 september staat voeding bij mens en dier centraal in Safari Beekse Bergen. Gedurende de Voedingsmaand zijn er in de weekenden diverse activiteiten voor kinderen, zoals een speciale voedingsspeurtocht over de Wandelsafari.

Daarnaast besteden de Safarigidsen extra aandacht aan voeding bij dieren en kunnen bezoekers testen of zij wel gezond eten. Bovendien laat het Voedingscentrum in de diverse weekenden middels een demonstratie zien hoe je snel een gezonde maaltijd bereidt. Tenslotte krijgt iedere bezoeker een receptenfolder met gezonde gerechten. Voor deze gerechten hebben de diverse ingrediënten van het menu van de dieren als uitgangspunt gegolden.

Voeding is voor dieren in de dierentuin erg belangrijk. Het geheim van de `dierentuinkok' is om met lokale ingrediënten een buitenlands menu samen te stellen. Hierbij krijgt de `kok' hulp van diverse fabrikanten die bijvoorbeeld specifieke brokken samen stellen met de juiste verhouding aan voedingstoffen. Daarnaast worden diverse menu's dagelijks vers bereid door verzorgers. Zo krijgt de ringstaartmaki of de rode panda een vers fruithapje bestaande uit sinaasappels, bananen en wortels. De roofdieren eten alleen vlees dat iedere dag in verse porties wordt gesneden. Om deze dieren ook voldoende vitaminen te geven, wordt het vlees bestrooid met een vitamine- en mineralenpoeder.

Naast het zorgen voor een uitgebalanceerd dieet speelt ook voedselverrijking een rol. De dieren moet ook op de meest natuurlijke wijze bezig zijn met voedsel. Zo worden de jachtluipaarden en leeuwen gevoerd met een voerjeep. Deze rijdt op hoge snelheid door het verblijf. Het vlees wordt door de verzorgster al rijdend uit de jeep geworpen. Hierdoor krijgen zij de beleving van de jacht met als beloning het dagelijkse hapje vlees.

Het Afrikadorp van Safari Beekse Bergen is gedurende de voedingsmaand het middelpunt van de diverse activiteiten. Hier vindt de bezoeker ieder weekend de roerbakstand van het Voedingscentrum. Bovendien is er een stand waar meer informatie te vinden is over voeding van dieren. De ontdekkingsreizigers Dr. Livingstone en Stanley maken er samen met de kinderen pindakaas.

Safari Beekse Bergen is in augustus dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. In september opent het park om 10.00 uur haar deuren en sluiten deze om 17.00 uur. De entree bedraagt voor volwassenen fl. 26,-/¤11,80 p.p. en voor kinderen fl. 23,-/¤11,44 p.p. Voor meer informatie kunt u bellen met 0900-2335732 (35 cent per minuut) of www.beeksebergen.com.