Provincie Noord-Holland

Persbericht, 23 augustus 2001

Waarnemend burgemeester van Noorder-Koggenland In overleg en met instemming van de fractievoorzitters en de wethouders is de heer drs. F.J.A. IJsselmuiden met ingang van 1 september a.s. benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Noorder-Koggenland (± 10.000 inwoners).
Per 1 september is aan de huidige burgemeester van die gemeente, de heer N.W. Dorrestijn, eervol ontslag verleend in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De gemeente Noorder-Koggenland maakt deel uit van het proces van gemeentelijke herindeling in West-Friesland.
In verband daarmee heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten de burgemeestersvacature vooralsnog niet open te stellen, zodat tijdelijk door een waarnemend burgemeester in de vacature moet worden voorzien. De heer IJsselmuiden was van 1973 tot 1995 burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van 1995 tot 1 mei van dit jaar burgemeester van de gemeente Edam-Volendam. Hij is 61 jaar en lid van het CDA.

Inlichtingen: Raymond Fillet, bureau communicatie, tel. (023) 514 44 09