Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-08-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 09.50 uur
Verkeersovertreder aangehouden

WOERDEN Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Westdam donderdagmiddag rond een uur, controleerde de politie een 19-jarige man uit Zegveld. De kreeg een bekeuring omdat hij geen autogordel droeg. Na de controle reed de man in zijn auto met zeer hoge snelheid weg in de richting van de Sandwijksingel. Vlak daarna werd de politie aangesproken door een fietser die had gezien hoe de man op een zebrapad op een haar na een overstekende moeder met kind had ontweken.

Toen de man korte tijd later weer over de Westdam reed, deelde de politie hem mede dat zijn rijbewijs werd ingevorderd voor verkeersgevaarlijk gedrag. De man gaf zijn rijbewijs af maar realiseerde zich toen de consequenties. De politie vertelde hem dat het niet was toegestaan om te rijden zonder rijbewijs. Hierop ging de man er wederom met grote snelheid met zijn auto vandoor. Even later meldde hij zich echter zelf op het politiebureau waar hij werd aangehouden. Er is proces verbaal opgemaakt.

Onenigheid eindigt in bijten agent

WAVERVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag werd rond twee uur de politie gewaarschuwd om naar de Boltholsedwarsweg te gaan. Hier had een bewoner ruzie met een 48-jarige vrouw uit Uithoorn. De vrouw had diverse vernielingen gepleegd in de woning en wilde het erf van de bewoner niet verlaten.

Tijdens bemiddelende pogingen van de twee agenten greep de vrouw plotseling de arm van een van de agenten en krabte en beet er hard in. Zij liet niet los op vordering van de agent. Deze sloeg haar hierop met de zaklamp op haar arm om los te laten. Nadat zij dit deed werd zij aangehouden voor mishandeling van een politieagent. Omdat zij de nodige alcohol had genuttigd, werd zij ingesloten ter ontnuchtering.