Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.30 uur
Auto`s in sloot

VEENENDAAL Op donderavond heeft rond kwart voor zeven op de kruising Dragonderweg-Meentdijk een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto`s. Een 27-jarige bestuurder uit Veenendaal verleende op de kruising geen voorrang aan een 19-jarige bestuurder uit Harskamp die op de Dragonderweg reed.

Door de aanrijding kwamen beide voertuigen in een droog staande sloot aan de Meentdijk terecht. De 27-jarige man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Snelheidscontrole

AMERONGEN Op donderdagochtend heeft de politie tussen kwart voor acht en kwart voor negen op de Burgemeester van Martenslaan een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 234 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 93 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 56 km/u waar 30 km/u maximaal is toegestaan.

Rijden onder invloed

RHENEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 46-jarige man uit Veenendaal op de Geertesteeg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man werd staande gehouden tijdens een routinecontrole. Hierbij bleek dat hij onder invloed reed.

Na een ademanalyse op het bureau bleek dat de man met 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Daarop is het rijbewijs van de man ingevorderd en heeft hij een dagvaarding ontvangen.