Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-08-2001
Persberichten, Stad Utrecht, 09.05 uur

Bel voor preventieadvies voor woning 0900 - 8844

UTRECHT Recentelijk kwamen bij de politie diverse meldingen binnen van bewoners van Lunetten en Kanaleneiland die ongevraagd bezoek kregen van verkopers met een beveiligingsadvies voor hun woning. De politie adviseert iedereen die een gedegen preventie-advies voor zijn of haar woning wil, met de preventie-adviseurs van de politie contact op te nemen. Via het telefoonnummer 0900- 8844 kan een afspraak gemaakt worden; de adviseurs komen aan huis en geven het meest objectieve advies voor een goed beveiligde woning.

Landelijk wordt het Politie Keurmerk Veilig Wonen door de politie preventie-adviseurs uitgevoerd. Daarnaast zijn er tegenwoordig Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) bedrijven. Deze bedrijven werken onder licentie van het Nederlands Politie Instituut. Deze bedrijven hanteren dezelfde stringente eisen en normen als de politie preventie-adviseurs. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen is te herkennen aan een specifiek logo.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op donderdagochtend van kwart over negen tot twaalf uur heeft de politie op de Brailledreef gecontroleerd op snelheid. Van de 625 passanten reden zes weggebruikers sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Met alcohol op door rood
UTRECHT In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 augustus stonden politieagenten te wachten voor een rood stoplicht bij de kruising Paardenplein met de Amsterdamsestraatweg. Een 29-jarige automobilist uit Utrecht reed op dat moment over de kruising terwijl hij rood licht had. De politieagenten hielden hem staande om hem aan te spreken op zijn rijgedrag. De man verklaarde dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens bleek dat de man nog negen dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij zit die dagen op dit moment uit op het politiebureau.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op donderdagmiddag omstreeks kwart voor drie controleerde de politie aan de Joseph Haydnlaan in het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter, rij alcoholvrij een 64-jarige automobilist. Uit een eerste blaastest kwam naar voren dat de man waarschijnlijk teveel alcohol had genuttigd. Op het politiebureau bleek dat de Utrechter 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij ontving een boete van 410 gulden.

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 augustus controleerde de politie omstreeks kwart voor vijf op het Oudkerkhof een 36-jarige automobilist afkomstig uit Utrecht. Uit onderzoek bleek dat de Utrechter 1,10 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op donderdagavond omstreeks kwart over zes werd de politie naar het Eykmanplein gestuurd in verband met een aanrijding. Een 33-jarige inwoner van Egmond aan Zee, komende vanuit de Kardinaal Alfrinkeplein en gaande in de richting van het Eykmanplein, reed over de rechterstrook voor rechtdoor. Een 29-jarige motorrijder, afkomstig uit Utrechter, reed op dat moment over de linkerstrook, eveneens voor rechtdoor. De 33-jarige automobilist sloeg rechtsaf naar de linkerstrook om linksaf te gaan en raakte daarbij de Utrechter die ten val kwam. De motorrijder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.