FC Twente

hoofdsponsor:

Jong FC Twente heeft vanavond ook haar tweede poulewedstrijd in de Amstel Malt-Cup weten te winnen. De ploeg van trainer Rini Coolen boekte een verdiende 4-2 overwinning op Jong Heerenveen. De Tukkers gaan nu ruim aan kop met de volle buit uit twee gespeelde wedstrijden.

Het spel oogde nog niet altijd even goed, maar met Andre Karnebeek, Ellery Cairo en Boudewijn Pahlplatz in de basis had FC Twente vanaf de eerste minuut een groot overwicht. Het was dan ook geheel tegen de verhoudingen in toen Heerenveen na precies een kwartier spelen brutaal de leiding nam in het Arke Stadion. Mede doordat de gasten vanuit een ijzersterke organisatie opereerden was het voor de Tukkers lastig om kansen te creeren. De gelijkmaker van Roy Bouck in de 38e minuut kwam dan ook uit een vrije trap.

In de tweede helft, waarin ook Jong Heerenveen zich wat meer liet gelden, waren het de invallers die alle aandacht trokken. Roland Kollmann maakte na een uur spelen zijn rentree. De Oostenrijkse spits stond nog nauwelijks een minuut in het veld of hij had zijn eerste doelpunt al gemaakt (2-1). Vijf minuten voor het einde kreeg invaller Sergio Babb vervolgens alle handen op elkaar toen hij na een indrukwekkende solo en een verwoestend schot knap voor de 3-1 zorgde. Invaller Vissers maakte voor Heerenveen nauwelijks zestig tellen later de 3-2, en Roland Kollmann onderstreepte zijn rentree in de laatste minuut met een tweede doelpunt.

Scoreverloop:
15'Van der Wey (0-1), 38'Bouck (1-1), 62'Kollmann (2-1), 84'Babb (3-1), 85'Vissers (3-2), 90'Kollmann (4-2)