Politiebericht Eindhoven e.o. 24-08-2001

1ePersberichtvrijdag24augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal fietsen aangehouden Donderdagmiddag rond 16.25 uur is op de Begijnenhof een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man daar bezig was om kettingsloten van fietsen open te breken. De verdachte liet bij zijn aanhouding twee opengebroken kettingsloten vallen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
Vrijdagmorgen rond 1.30 uur is op de Nachtegaallaan een 21-jarige fietser uit Eindhoven mishandeld. Hij fietste onder het Dommeltunneltje rechtsaf de Nachtegaallaan in. Een auto-mobilist haalde hem daar in en sneed hem af. De fietser kwam daarbij ten val. Even verder-op stopte de automobilist en begon te schelden tegen de fietser. Direct daarop sloeg de automobilist de fietser meerder malen, die ten val kwam. Het slachtoffer trachtte met zijn GSM de politie te bellen. De automobilist sloeg de GSM uit zijn hand en sloeg het slachtoffer nog enkele malen. Vervolgens stapte hij in zijn wagen, reed over de fietst van het slachtoffer en vervolgde zijn weg. Het slachtoffer klaagde pijn aan hoofd en armen.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Vrijdagmorgen rond 3.00 uur is op de Gerrotsonlaan een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Daar had hij aan de achterzijde van een woning enkele ruiten ingegooid. De gewaarschuwde politie trof hem ter plaatse aan. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling fietsen aangehouden Vrijdagmorgen om 3.15 uur is op de John F Kennedylaan een 19-jarige man uit Nuenen aangehouden. Hij had daar drie fietsen vanaf een hoogte van ongeveer 4 meter naar bene-den in een parkeergarage gegooid. Getuigen waarschuwden de politie. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Jonge automobilist aangehouden
Vrijdagmorgen rond 5.55 uur is een 15-jarige automobilist uit Best aangehouden. Even daar-voor negeerde de automobilist op de Montgomerylaan een door een politiesurveillance gegeven stopteken. Zonder vaart te minderen reed de automobilist door richting Onze Lieve Vrouwestraat. Vervolgens sloeg hij rechtsaf de Kennedylaan op en verhoogde zijn snelheid. Gekomen bij de Fellenoord reed hij rechtsaf, rijdend door het rood verkeerslicht, richting Elisabethtunnel. In de Elisabethtunnel stopte de automobilist voor de daar stilstaande politie, met ontstoken optische signalen, en vrachtwagen. De verdachte is voor verhoor overge-bracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Alcohol
Vrijdagmorgen om 1.10 uur is op de Marktstraat een 29-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij onderzoek bleek het kenteken van de auto geschorst te zijn en dat de APK verlopen was. Tevens bleek de man gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies hij 1,80 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en een proces-verbaal. De man gedroeg zich tijdens het onderzoek zeer recalcitrant. Hij schopte en sloeg een agent. Hiervan is afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een woning
Donderdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning op de Hermelijn-straat. De ruit van de achterdeur is vernield. Uit de woning zijn een videorecorder, een scanner, een stereotoren en een airconditioner gestolen.

Helmond: Verdachten aangehouden
Vrijdagmorgen rond 1.55 uur is op de Beatrixlaan een 43-jarige automobiliste uit Helmond en op de Christinalaan een 56-jarige man uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de automobiliste gedronken te hebben. De Helmonder, passagier van de automobiliste, bemoeide zich met het onderzoek. Hij ging tussen de automobiliste en de agent staan om een blaastest te voorkomen. Op vordering weigerde de man te vertrekken. De man is hierop aangehouden. De automobiliste weigerde haar medewerking aan het onderzoek. Beiden verzetten zich tegen de aanhouding. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrouw kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmorgen rond 1.15 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Eindhovenseweg Zuid - De Dieze Terraweg een 38-jarige automobilist uit Eindhoven gewond. Hij botste daar tegen een trekker met oplegger, bestuurd door een 34-jarige man uit Duistland. De trekker met oplegger reed over de Eindhovenseweg Zuid richting Best. Gekomen bij de kruising slaat hij linksaf De Dieze op. Uit tegenovergestelde richting, over de Eindhovenseweg Zuid, komt de Eindhovenaar gereden, rijdende richting Eindhoven. Een aanrijding is het gevolg. De Eindhovenaar liep verwondingen op aan zijn hoofd en klaagde over pijn in de nek. Hij is overgebracht naar het Catharina ziekenhuis.