Politiebericht Friesland: Friesland 24-08-2001
Politieberichten 24/8 (07.00 tot 13.00 uur)

Heerenveen: eenzijdig ongeval en rijden onder invloed Vrijdag omstreeks 06.30 uur reed een 33-jarige automobiliste uit Gorredijk over de K.R. Poststraat. Zij wilde onder het rijden haar gsm pakken en lette dus even niet op. Door de manoeuvre raakte ze een lantaarnpaal. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Na haar ontslag uit het ziekenhuis werd ze meegenomen naar het bureau om te blazen. Ze blies 725 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uren. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd. De auto is afgesleept.

Franeker: vermissing
Sinds dinsdag 21 augustus jl. wordt vanaf ongeveer 16.00 uur de 68-jarige Djurre Scheltema uit Franeker vermist. De heer Scheltema is patiënt van de GGZ te Franeker. Hij verkeerde in labiele toestand. Blijkbaar is de heer Scheltema op de fiets weggegaan, aangezien zijn fiets woensdag werd aangetroffen in het gras van de Casper de Roblesdijk nabij Zurich. Het betreft het gedeelte gelegen tussen Zurich en het begin van de Afsluitdijk. De heer Scheltema is waarschijnlijk gekleed in een blauwe broek en een licht gekleurd overhemd. Hij draagt sandalen of sloffen. Een ieder die de heer Scheltema na dinsdagmiddag 16.00 uur heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Noordwest. Dat kan telefonisch via het algemene nummer 0900 8844 of op het dichtstbijzijnde politiebureau in uw omgeving. Een foto van de heer Scheltinga is te vinden onder de rubriek `Opsporing`

Leeuwarden: openlijke geweldpleging
Vrijdag omstreeks 09.15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in het stadskantoor aan het Oldehoofsterkerkhof. Daarop werden in de Bagijnestraat twee inwoners van Leeuwarden aangehouden van 28 en 22 jaar. De 28-jarige had ruzie gekregen met een andere 28-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze laatste kreeg van de 28-jarige een klap in zijn gezicht. De man valt door de klap en trekt vervolgens een mes. Hierop krijgt de vallende man nog een klap en raakt gewond boven het linkeroog. De man die de klappen heeft uitgedeeld is, zoals vermeld, aangehouden in de Bagijnestraat en overgebracht naar het bureau en zal als verdachte worden gehoord.

Wolvega: inbraak woning
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Veenbes. Ontvreemd werden een rijbewijs, bankbescheiden en een paar schoenen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Wolvega.

Berlikum: aanrijding met letsel
Een 84-jarige inwoonster van Berlikum is vrijdag omstreeks 09.30 uur ernstig gewond geraakt, toen ze door een achteruit rijdende vrachtwagen werd aangereden. De chauffeur van de vrachtwagen, een 21-jarige inwoner van Eastermar reed op een parkeerterrein aan de Mulseleane stapvoets en met in werking zijnde acheruit-alarmering achteruit, toen hij door een onbekend gebleven man gewaarschuwd werd. Hij stopte onmiddellijk en zag dat er een vrouw gedeeltelijk onder een wiel van zijn voertuig lag. De vrouw werd met ernstig letsel aan haar benen per ambulance naar het MCL vervoerd, waar ze in kritieke toestand werd opgenomen.

Witmarsum: dodelijk ongeval
Bij een eenzijdig ongeval op de Arumerweg is vrijdag om 08.00 uur een 68-jarige inwoner van Tzum om het leven gekomen. Het slachtoffer is vermoedelijk onwel geworden en daarna in de linkerberm frontaal op een boom gebotst, waarbij hij op slag werd gedood.

Bureau Communicatie: 058 8808272