Keywords:
Persbericht d.d. 8/22/2001
22-08-2001: Voorlichtingsbureau start nieuwe campagne: "IJzer uit vlees
wordt het beste opgenomen."
Kinderen van 1-4 jaar eten 15% minder ijzer dan wordt aanbevolen.
VOORLICHTINGSCAMPAGNE
IJZER UIT VLEES WORDT HET BESTE OPGENOMEN.
Vrijdag 24 augustus start een meerjaren voorlichtingscampagne om het
belang van ijzer uit vlees onder de aandacht te brengen.
Uit de drie Voedsel Consumptie Peilingen, uitgevoerd door TNO Voeding,
blijkt dat kinderen van 1-4 jaar minder ijzer eten dan wordt
aanbevolen. Van ijzer uit vlees is wetenschappelijk bewezen dat het
beter door het lichaam opgenomen wordt dan ijzer uit plantaardige
producten.
Met deze campagne wil het Voorlichtingsbureau Vlees de kennis over en
de bewustwording van ijzer uit vlees vergroten, want dat kan bijdragen
aan een goede gezondheid.
IJzer uit vlees wordt het beste opgenomen.
Vlees is een belangrijke bron voor ijzer. Vlees bevat heemijzer, de
ijzersoort die het lichaam het beste opneemt. Heemijzer wordt, in
tegenstelling tot non-heemijzer uit bijv. groenten, tot 10x beter
opgenomen door het lichaam.
Vlees zorgt (net als vitamine C) óók voor een betere opname van
non-heemijzer.
De voorlichtingscampagne
Uit een NIPO-onderzoek blijkt dat slechts 18% van de Nederlandse
consumenten weet dat er ijzer in (varkens)vlees zit. Daarom deze
campagne, die in eerste instantie gericht is op ouders met kinderen
van 1-4 jaar. De voorlichting bestaat uit persoonlijke interviews,
informatie op internet en via de vleesinfolijn, advertenties in
tijdschriften en een persmap voor redacties.
Volgend jaar wordt de voorlichting uitgebreid naar zwangeren en jonge
meisjes.
Meer informatie
Voor meer informatie over ijzer in vlees kunt u ons bereiken via de
vleesinfolijn 0800 0036 (gratis) en via onze website www.vlees.nl. Op
deze site vindt u een tabje voedingsstoffen, waar u algemene
informatie over voedingsstoffen in vlees en informatie over kinderen
en ijzer kunt vinden.