Politiebericht Venlo 24-08-2001
Mediaberichten 24 augustus (16.00 uur)

Venlo diefstal smurf

VENLO Bij een winkel aan het Monseigneur Nolensplein is dondagmiddag rond halfzes een beeld voorstellende een smurf gestolen. Naast de winkel stonden 2 ongeveer 1 meter hoge smurfen waarvan er een door enkele voorbijgangers is meegenomen. De 45-jarige eigenaresse is bijzonder gehecht aan het beeld, dat een waarde heeft van fl. 200,00. Zij hoopt dat de daders bereidt zijn het beeld terug te brengen.

Regio 9 bestuurders onder invloed gearresteerd

REGIO Afgelopen week heeft de politie 9 weggebruikers gearresteerd die met teveel drank op toch nog aan het verkeer deelnamen.

Een man uit het Poolse Swidwin kreeg in Meterik een bekeruing, een rijverbod voor 7 uur en is overgedragen aan de vreemdelingendienst omdat hij illegaal in Nederland verbleef.

In Baarlo kreeg een 50-jarige man uit Blerick een een bekeuring en een rijverbod voor 5 uur. Datzelfde overkwam een 41-jarige man uit Venray, die in zijn woonplaats een bekeuring en een rijverbod voor 3 uur kreeg. In Maasbracht kreeg een 31-jarige man uit die plaats een bekeuring en een rijverbod voor 3 uur.

Een 23-jarige man uit Roermond kreeg in die plaats een rijverbod voor 4 uur en een bekeuring. In Heel was er een bekeuring voor een 23-jarige man uit Heuythuysen die ook een rijverbod kreeg voor 1 uur en in Leveroy kreeg een 30-jarige man uit Weert een bekeuring en een rijverbod voor 2 uur.

Op de Ringbaan Noord in Weert is een 43-jarige man uit Helmond bekeurd. Hij kreeg verder een rijverbod voor 3 uur. De laatste bekeuring en een rijverbod voor 2 uur was er in Roermond voor een 33-jarige man uit Maasbracht.

Venlo 26 arrestaties in strijd tegen overlast

VENLO De politie heeft afgelopen week 26 mensen aangehouden in de strijd tegen de drugsoverlast. Daarbij is ruim driehonderd gram marihuana; ruim vijftienhonderd gram hashish en ruim 20 gram andere drugs in beslag genomen.

Daarbovenop is bij een onderzoek in een pand aan de Maaskade nog een kilo softdrugs gevonden en ruim vierduizend gulden in beslaggenomen. Verschillende dealers waren zo dom politiemensen in burger aan te spreken met de vraag of zij drugs wilden kopen. Hierop zijn de direct aangehouden. Door de officier van justitie zijn in totaal fl. 1.840,- aan boetes uitgedeeld.