Ingezonden persbericht


Embargo:
24 augustus 2001

PHILIPS LANCEERT DE EERSTE HOME DVD RECORDER IN EUROPA

Dit opvallende nieuwe product van Philips wordt tijdens de IFA aan het publiek voorgesteld

Philips, één van de grootste elektronica-ondernemingen ter wereld, lanceert vandaag haar eerste home DVD recorder. Dit paradepaardje van Philips (DVDR1000) is gebaseerd op DVD+RW-technologie en wordt voor het eerst aan het publiek voorgesteld tijdens de IFA in Berlijn (25 augustus * 2 september), de grootste consumenten-elektronica-tentoonstelling ter wereld.

Overal ter wereld hebben consumenten lang op dit toestel gewacht. Het wordt overal gezien als de volgende revolutie in thuisontspanning en het consumptieproduct voor de komende jaren. Volgens externe marktgegevens is de verkoop van DVD-toestellen in Nederland sinds 1999 met meer dan 180% gestegen. Naar verwachting zal de introductie van de DVD+RW een verdere push geven aan een markt die al lange tijd een enorme groei heeft vertoond * zowel qua volume als qua netto verkoopwaarde. Deze nieuwe DVD-recorder van Philips stelt gebruikers in heel Europa in staat om hun eigen DVD te creëren: het begin van een nieuw tijdperk in thuisopnames. Philips heeft gewoon een opnametoets toegevoegd aan de DVD-speler, het meest succesvolle consumenten-elektronicaproduct aller tijden. De marktpenetratie van dit product verloopt 5 maal sneller dan de CD en 13 maal sneller dan de VCR. De markt voor consumenten-elektronica in Europa is 80 miljard euro waard en groeit gestaag.

Philips heeft een uitstekende reputatie voor speerpuntontwikkelingen opgebouwd, zoals de CD en de recordable CD. Philips voorspelt dat minstens de helft van de DVD-hardwaremarkt tegen 2005 recordable zal zijn. Voorop bij deze ontwikkelingen loopt het DVD+RW-formaat van Philips, speciaal ontworpen als 'two-way compatible' en dus geschikt voor gebruik met de bestaande en toekomstige DVD-video- en DVD-ROM-spelers. Het unieke kenmerk van dit product is dat DVD+RW-disks met haast alle spelers gebruikt kunnen worden. Dit is een essentieel element van de duidelijk gerichte strategie van Philips.

De vraag van de consumenten heeft er voor gezorgd dat de DVD+RW-opnames ook op de PC bekeken kunnen worden, hetgeen voldoet aan de eisen van de steeds meer convergerende TV/PC-markt. Het DVD+RW-formaat wordt gesteund door leidinggevende bedrijven zoals Sony, Hewlett-Packard, Dell, Thomson, Yamaha, Ricoh en MCC * die gezamenlijk de wereldwijde CD-R/RW-markt domineren * en het wordt nu al als de industriële benchmark beschouwd.

De DVD-recorder is vanaf september voor ca. fl 4.700,- in Nederland te koop.

De IFA is een evenement dat om de twee jaar door de grootste producenten van consumenten-elektronica wordt georganiseerd, die hier vaak hun nieuwe producten en hun ideeën voor de toekomst aan een wereldwijd publiek voorstellen. Dit jaar beslaat de tentoonstelling een oppervlakte van 160.000 m2 en zal naar verwachting nog succesvoller zijn dan de IFA in 1999, die meer dan 400.000 bezoekers wist te trekken. Gezien het feit dat meer dan 900 deelnemers uit 40 landen hun splinternieuwe producten hier tentoonstellen, zijn alle ogen opnieuw op Berlijn gericht.

ALS U MEER INFORMATIE WILT OVER DIT VERHAAL OF GEÏNTERESSEERD BENT IN FREE-TO-AIR BEELDEN (BETA SP ACHTERGRONDBEELDEN OF EEN  SATELLIETVERBINDING VANAF DE IFA), DAN KUNT U YRMA VAN DER MEER VAN BULLETIN INTERNATIONAL BELLEN OP +44 20 7841 3442 OF ANNA CHRISTOFOROU +44 20 7278 6070.

De voornaamste voordelen van dit product zijn:

· De voornaamste applicaties van de DVDR1000 zijn het opnemen van TV-programma's (ingebouwde TV-tuner) en het kopiëren van camcorder-banden op disk
· De DVD-recorder van Philips haalt digitale video-opnamekwaliteit in huis
· DVD+RW-disks kunnen op de meeste bestaande en toekomstige DVD-spelers gebruikt worden: 'two-way compatable'
· De disks kunnen op PC-DVD-ROM-drives afgespeeld worden (DVD+RW PC-drives * verkrijgbaar vanaf november 2001)
· De opgenomen programma's gaan een leven lang mee
· Directe toegang tot de opgenomen beelden. Er hoeft niet meer vooruit of achteruit gespoeld te worden
· Geen visuele zoekfunctie nodig, aangezien u gewoon naar de volgende opname gaat of binnen de opnames vooruit springt
· Een visuele inhoudstabel om de opgenomen programma's te kunnen vinden (exclusief van Philips)
· De Philips DVDR1000 recorder kost ca. 2000 euro
· De 4,7 GB disks zijn enkelzijdig en kosten ca. 22 euro
Achtergrondinformatie

· Royal Philips Electronics of the Netherlands is één van de grootste elektronica-ondernemingen ter wereld en de grootste in Europa, met een verkoopcijfer van 37,9 miljard euro in 2000. Het is een wereldleider voor kleurentelevisietoestellen, verlichting, elektrische scheerapparaten, kleurenbeeldbuizen voor televisies en monitoren en één-chip TV-producten. De 219.400 werknemers in meer dan 60 landen werken op het vlak van verlichting, consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, componenten, halfgeleiders en medische systemen. Philips staat op de NYSE genoteerd (symbool: PHG) en in Londen, Frankfurt, Amsterdam en andere aandelenbeurzen. Nieuws over Philips staat op www.news.philips.com

Bulletin International biedt de volgende steun:

Voor broadcasters:
· Interviews organiseren met de woordvoerders van Philips tijdens de IFA - Woordvoerders van de plaatselijke markt

· Een satellietverbinding vanaf de IFA op vrijdag 24 augustus, inclusief beelden van de stand van Philips en algemene beelden van de tentoonstellingsruimte

· Achtergrondbeelden van de DVD+RW die thuis wordt gebruikt en van de fabriek van Philips in Hasselt, België

Voor online media:
· Beelden van de IFA in jpeg-formaat

Bulletin International