Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-08-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 15.30 u) Vrijdag, 24 augustus 2001

District Sittard

Sittard; aangehouden
Afgelopen donderdagmiddag kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal. Bleek dat in een winkel aan de Voorstad in Sittard een videorecorder was gestolen. De winkeldief was met het apparaat er vandoor gerend. De politie zag op de Deken Tijssenstraat een man met een videorecorder lopen en wilde deze dan ook op verdenking van diefstal aanhouden. Echter een ander, een 26-jarige Sittardenaar trachtte de aanhouding te voorkomen waardoor deze wist te ontkomen. Daarop heeft de politie de Sittardenaar aangehouden terzake het belemmeren/beletten van de aanhouding. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die de aangehouden verdachte verdenkt van betrokkenheid bij de winkeldiefstal stelt een onderzoek in waarbij ze ook een onderzoek instelt naar de identiteit van andere bij de diefstal betrokken verdachten.

Geleen; gas/alarmpistool
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Rijksweg-Zuid in Geleen van de inzittenden van een auto, bleek dat een van de inzittenden, een 18-jarige jongeman uit het Duitse Sindelfingen een gas/alarmpistool bij zich had. Het wapen werd inbeslggenomen en de Duitser werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake overtreding van de Wet wapens en munitie.