Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmiddag 24 augustus 2001
16:02 vrijdag 24 augustus 2001

Bert Peters, telefoon 0592 361294 of 06 - 53 23 80 59

Emmen, diefstal vogels
Deed vanmiddag een 72-jarige man aan de Bastion aangifte van diefstal van 80 vogels, Gould Amadinus, met een waarde van fl. 3.000,-. De vogels werden vannacht uit hun kooi achter de woning van de eigenaar weggenomen.

Assen, eenzijdig ongeval
Vanmorgen reed een 19-jarige knaap uit Bovensmilde met zijn auto over de Witterhoofdweg. Onder het rijden was hij met zijn radio bezig waardoor hij in een bocht niet goed op de weg lette. Hij kwam in de berm en na een stuurcorrectie raakte hij in de slip en kwam op de zijkant in de sloot tot stilstand. Hij werd met een ambulance naar het WZA overgebracht, vermoedelijk licht gewond.

Assen, bedrijfsinbraak
Werd gisteravond of vannacht ingebroken in een bedrijf aan de Zendmastweg. Een kluisje met een paar honderd gulden inhoud werd weggenomen. Via een verbroken raam kon men binnenkomen. Een 34-jarige man uit Groningen deed namens het bedrijf aangifte.

Roden, uitgevlagd
Voor het begin van het nieuwe schooljaar had de directie van de OBS de Marke aan de Molenweg Vlaggen in de bomen gehangen om de kinderen te verwelkomen en het publiek opmerkzaam te maken dat het nieuwe schooljaar was begonnen. Eén van de vlaggen met de tekst Wij gaan weer naar school, opgehangen voor de kleuterschool, bleek vanmorgen verdwenen te zijn.

Wijster, inbraak in winkel
Vond vannacht een inbraak plaats in een winkel aan de Bruntingerweg. Er werd een grote hoeveelheid rookwaar weggenomen. De 51-jarige eigenaar, die nog moet inventariseren hoeveel er is weggenomen, deed aangifte.

Borger, ongeval op N34
Vanmorgen stak een 56-jarige man uit Den Haag met zijn auto vanuit Borger de N34 over. Hij gaf daarbij geen voorrang aan een tankauto, geladen met diesel, die uit de richting Gasselte kwam. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 52-jarige echtgenote van de bestuurder en het tweejarig dochtertje licht gewond raakten. Zij werden beiden naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal overgebracht, de vrouw kon na onderzoek het ziekenhuis verlaten, haar dochtertje werd ter observatie opgenomen. De vrachtauto werd bestuurd door een 52-jarige man uit Assen. Het verkeer uit de richting Gasselte werd enige tijd omgeleid omdat een rijbaan ter hoogte van de kruising gestremd was.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe