Gemeente Zaanstad

Gemeente start met milieuvriendelijke onkruidbestrijding

vrijdag 24 augustus 2001

De Dienst Stadsuitvoering is deze week gestart met het verwijderen van onkruid van de openbare weg met zogenaamde onkruidborstelmachines. Vroeger werd onkruid meestal weggehaald met chemische bestrijdingsmiddelen. Dit is zeer milieuonvriendelijke wijze van bestrijden. Het onkruid wordt nu weggeborsteld met speciale onkruidborstelmachines. Door de DSU is een speciale machine ingehuurd om het werk zo snel mogelijk uit te kunnen voeren.

Dit werk wordt uitgevoerd door medewerkers van de Wijkserviceteams. De borstelaars zijn in het zuidelijk deel van Zaanstad gestart en zullen langzaam maar zeker hun weg naar het noorden zoeken. Omdat het onkruid ook groeit op plekken waar bijvoorbeeld autos geparkeerd staan bestaat de kans dat niet overal geborsteld kan worden. De DSU vraagt dan ook de medewerking van de inwoners van Zaanstad om hun auto te verzetten zodra de borstelaars in de buurt bezig zijn.

Het werk, dat in de komende maanden uitgevoerd wordt, kan voor stofoverlast zorgen, getracht wordt dit tot een minimum te beperken.