Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.50) Donderdag 23 augustus 2001

Urmond, rijden onder invloed:
Een 49 jarige inwoner van Urmond is donderdagmorgen 23 augustus 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De Urmondenaar werd omstreeks 01.30 uur op Hendrikstraat in Urmond door de bemanning van een surveillance-auto van de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Ook de alcoholblaastest wees uit dat de bestuurder alcohol gedronken had. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag van de ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen de Umondenaar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur.

Geleen, coniferen in brand:
In de nacht van woensdag op donderdag is een coniferenhaag behorende bij een woning gelegen aan de Ketelslagersdreef te Geleen in vlammen opgegaan.
De bewoners werden donderdagmorgen 23 augustus omstreeks 03.30 uur gewekt door luid geknetter aan de achterzijde van hun woning. Toen zij een kijkje gingen nemen bleek de coniferenhaag in hun tuin in lichter laaien te staan. Met behulp van een tuinslang werd de brand geblust. De haag kan als verloren worden beschouwd. Ook werden een hek en een compostvat zwaar beschadigd door de brand en de hitte. Bij onderzoek trof de politie in de nabijheid van de brand lucifers aan, waardoor een brandstichting wordt vermoed. De benadeelde heeft van de brandstichting aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Beek, cry for help:
Een 35 jarige man zonder woon- of verblijfplaats heeft zich woensdag 22 augustus aan het politiebureau te Beek gemeld en drie inbraken opgebiecht. Het bleek een schreeuw om hulp te zijn. Namens de stichting Woonzorgcentrum Beek gevestigd aan de Molenstraat in Beek werd dinsdag 21 augustus 2001 aangifte gedaan van de derde inbraak deze maand in het centrum. Maandagavond 20 augustus werd kort voor middernacht de derde inbraak vastgesteld. Een ruit bleek te zijn ingeslagen waardoor de toegang werd verkregen. Juist zoals bij de andere twee inbraken werden ook nu etenswaren en drank uit de afgesloten koelkast gehaald. De koellast moest hiervoor geforceerd worden om ervan gebruik te kunnen maken. Een dader werd steeds niet in het gebouw aangetroffen.
Dinsdagmorgen meldde zich een 35 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan het politiebureau in Beek met de mededeling dat hij degene was die deze maand al drie keer in hetzelfde centrum had ingebroken en etenswaren en dranken had ontvreemd. De man bleek alcohol verslaafd te zijn en zag op eigen houtje geen uitweg meer. Hij wilde graag in het hulpverleningscircuit terechtkomen. De politie heeft de man aangehouden. Hij heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd over de drie inbraken.
Politie Justitie en hulpverlening zijn momenteel nog aan het bekijken of de in verzekering gestelde verdachte een hulpverleningstraject kan volgen.