Ingezonden persbericht


APC lanceert nieuwe 'PowerChute'-software voor efficiënter stroombeheer en risicomanagement

Utrecht (Nederland), 24/08/2001

American Power Conversion (APC) lanceert drie nieuwe softwareproducten voor het beheer van noodstroomvoorzieningen of UPS'en (Uninterruptible Power Supplies). Het gaat respectievelijk om de PowerChute Personal Edition v1.0 voor particulieren, PowerChute Business Edition v6.0 voor KMO's en de PowerChute Inventory Manager v2.0 voor grote bedrijven.

APC is een van 's werelds belangrijkste producenten van UPS'en. Dat zijn toestellen, uitgerust met een batterij, die computersystemen voorzien van noodstroom in het geval van een stroomuitval. Dankzij een UPS worden hardware en data beschermd en minimaliseren bedrijven het risico op dure 'downtime' (de tijdspanne dat een computersysteem stilligt). De nieuwe PowerChute-software laat toe om op een efficiëntere manier te doen aan risicomanagement en er proactief voor te zorgen dat computersystemen blijven draaien bij stroomproblemen.

"APC was in 1989 het eerste bedrijf dat software voor stroombeheer ontwikkelde en sindsdien zijn we steeds blijven innoveren. De nieuwe PowerChute-softwareproducten zijn toegespitst op specifieke klantengroepen," zegt Rob Johnson, general manager van APCs Availability Enhancement Group. "Voor particulieren vereenvoudigt de software uit het opzetten van stroombescherming. KMO's kunnen via de software hun UPS gemakkelijker centraal beheren. Grote ondernemingen kunnen er de duizenden toestellen voor stroombeheer die zich in hun netwerk bevinden gemakkelijk mee beheren."

De nieuwe PowerChute-software is telkens voorzien van een gebruiksvriendelijke grafische interface en bevat aangepaste features:


- APC PowerChute Personal Edition v1.0
Deze software is ideaal voor particulieren die hun PC uitrustten met een UPS. Het pakket zorgt bij stroomuitval voor het automatisch afsluiten van de PC en het wegschrijven van openstaande gegevens. De PowerChute Personal Edition kan in vier muisklikken worden geïnstalleerd en combineert gebruiksgemak met gesofisticeerde eigenschappen voor stroombeheer. De standaardinstellingen bieden nieuwe gebruikers een optimale bescherming, terwijl ervaren gebruikers de software op maat kunnen aanpassen volgens hun behoeften.

APC PowerChute Personal Edition v1.0 kan gratis worden gedownloaded via www.apcc.com/tools/download en is geschikt voor PC's die werken met de besturingssystemen Windows Me, Windows 98 of Windows 98/SE.


- APC PowerChute Business Edition v6.0
Dit pakket zorgt ervoor dat de UPS correct kan worden ingesteld om werkstations en servers van KMO's of bedrijfsafdelingen te beschermen. KMO's hebben typisch 1 tot 25 UPS'en opgesteld in een netwerk. Via APC PowerChute Business Edition kunnen alle UPS'en centraal worden beheerd vanop één werkstation. De software bevat een nieuwe beheersconsole voor Windows NT en 2000 waarmee netwerkmanagers snel toegang hebben tot informatie over de energiestatus van de aangesloten apparatuur. Een eenvoudige configuratiewizard laat hen toe om waarschuwingsboodschappen, de parameters en het afsluitgedrag van meerdere UPS'en in een netwerk tegelijkertijd in te stellen.

Aangezien lange of frequent voorkomende stroomuitvallen kunnen wijzen op chronische stroomproblemen, zoals een slechte bedrading of zwakke stroomvoorziening, waarschuwt de PowerChute Business Edition voor ongewone omstandigheden. Gebruikers kunnen hun apparatuur controleren op 'frequente' of 'langdurige' stroomtekorten, terwijl individuele gebeurtenissen uiteraard steeds in detail worden bijgehouden. Wanneer zich een stroomprobleem voordoet presenteert de software ook een mogelijke oorzaak en wordt er een actieplan aangeraden om het probleem op te lossen.

PowerChute Business Edition voor maximaal 5 UPS'en kan gratis worden gedownloaded op www.apcc.com/tools/download. Momenteel is het geschikt voor de besturingssystemen Windows NT 4.0 en Windows 2000 (andere besturingssystemen volgen). PowerChute Business Edition voor maximaal 25 UPS'en zal eind augustus 2001 algemeen beschikbaar zijn via het partnernetwerk van APC.


- APC PowerChute Inventory Manager v2.0
Met deze software kunnen IT-managers van grote bedrijven hun noodstroominfrastructuur van APC analyseren, organiseren en evalueren. De tool draait op een robuuste SQL-databank en is in staat om tot 10.000 aangesloten toestellen, inclusief APCs Smart-UPS, Symmetra, Silcon en MasterSwitch, te beheren in een groot bedrijsnetwerk.

APC PowerChute Inventory Manager verkleint de kans op downtime door gedetailleerde rapporten te maken over de leeftijd, kwaliteit en lading van batterijen, en andere kritieke informatie. De software levert ook downtime-rapporten waarmee systeemadministratoren kunnen bepalen hoeveel downtime te maken had met stroomproblemen en hoeveel downtime veroorzaakt werd door andere factoren. Via die rapporten kunnen gemakkelijker SLA's (Service Level Agreements) worden opgesteld. Voorts, kunnen gebruikers hun eigen set regels instellen voor bijvoorbeeld maximale batterijlading, maximale leeftijd van de UPS/batterij, werktijd, etc. Indien die regels worden overtreden, waarschuwt de software de systeemadministrator proactief.

PowerChute Inventory Manager v2.0 is beschikbaar in verschillende versies, geschikt voor 25, 100, 1.000 en 10.000 UPS'en. Een upgrade voor bedrijven die vandaag PowerChute Inventory Manager v1.0 gebruiken is eveneens beschikbaar.
| END |

Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een toonaangevend leverancier van
noodstroomvoorzieningen en oplossingen voor netwerkbeheer. Tot het assortiment van APC behoren
piekspanningsonderdrukkers, UPS'en (Uninterruptible Power Supply), DC-gebaseerde noodstroomsystemen,
gespecialiseerde koelapparatuur, bekabeling, apparatuur voor de optimalisering van stroomtoevoer, verwante softwareproducten en consulting. De uitgebreide oplossingen van APC, die ontworpen zijn voor thuis- en bedrijfsomgevingen, verbeteren de beschikbaarheid, beheerbaarheid, prestaties van gevoelige elektronische-, netwerk-, communicatie- en industriële apparatuur van gelijk welke omvang. APC heeft zijn hoofdkwartier in West Kingston (Rhode Island/VS) behaalde in 2000 een omzet van meer dan 1,48 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000 en S&P-500. Additionele informatie over APC en haar oplossingen staat op www.apcc.com.
Journalisten,