Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder Van der Heyden gaat een kijkje nemen bij "Kunst op de Koekoek", een kunstuiting waarbij 25 kunstenaars exposeren op een oppervlakte van twee ha. bos en hei, die van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september plaatsvindt in Etten-Leur. Op zaterdag 1 september is een afvaardiging van het college aanwezig tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling "De euro komt in ons land" van het Grafisch Historisch Museum. Op maandag 3 september is burgemeester Van Agt in Breda aanwezig bij de officiële installatie van de chef van het politiedistrict Breda regio Midden en West-Brabant, Dhr. P.P.J.M. Martens. Enkele leden van het college bezoeken op zondag 9 september het tweede PleinfeesT op het Kerkplein voor de Lambertuskerk dat is georganiseeerd door de Stichting vrienden van Lambertus. De opbrengst is bestemd voor het Restauratiefonds van deze kerk.

Expositie in het trouwkerkje

Burgemeester en wethouders hebben het Beeldende Kunstcollectief Voila toestemming verleend om in de periode 23 mei tot en met 26 mei 2002 een expositie in het trouwkerkje onder te brengen.

Collectes

De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds heeft van burgemeester en wethouders toestemming gekregen een collecte te houden in de week van 2 tot en met 8 september. Aan de Stichting Nationale Eurocollectie en de Stichting Coins for Care heeft het college een vergunning verleend voor gezamenlijke acties om resterende vreemde en Nederlandse munten in te zamelen in de periode 1 september 2001 tot februari 2002. Dit mede naar aanleiding van een positief advies van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Het inzamelen gebeurt door de plaatsing van collectebussen in winkels, bankfilialen, sportkantines, bedrijven en organisaties en andere locaties die voor het publiek toegankelijk zijn. De opbrengst is bestemd voor de charitatatieve doelen van ongeveer honderd deelnemende instellingen.

Stoeptegels tegen zinloos geweld

Burgemeester en wethouders hebben besloten de zes stoeptegels tegen zinloos geweld, die conform het B en W-besluit van 26 juni zijn besteld, te plaatsen op de volgende locaties:
* In het nieuwe centrum van Etten-Leur

* Bij het winkelcentrum

* Van Bergenplein

* Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur
* Munnikenheide College

* Discotheek Magnifique

Wethouder W. Vermunt (portefeuillehouder Welzijn) zal t.z.t. de eerste tegel leggen.

Aanplanten Parklaan

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de 1500 lindes en 200 kastanjes die zijn aangekocht voor de Parklaan komend plantseizoen nagenoeg allemaal te planten. Het lag in de bedoeling dat de bomen in drie plantseizoenen geplaatst zouden worden, maar de stand van het werk maakt het mogelijk om dat grotendeels in het eerste seizoen voor elkaar te krijgen. Het plantseizoen loopt van najaar 2001 tot voorjaar 2002.

Kwaliteitsonderzoek voetbalvelden Sportcomplex Hoge Neerstraat

Het college heeft NOC*NSF opdracht gegeven een kwaliteitsonderzoek te verrichten naar de voetbalvelden van V.V. Internos en van V.V. D.S.E. Een aantal velden levert problemen op tijdens regenrijke periodes. De afgelopen jaren zijn diverse extra onderhoudsmaatregelen uitgevoerd maar de klachten blijven aanhouden.