AFC AJAX

Persbericht

Amsterdam, 24 augustus 2001

Vanaf 25 augustus in de boekhandel:

Yvonne Witte, In de catacomben
Over Ajax-liefde & jongensdromen

Prachtige foto's van de wereld binnen de Ajax-stadions, gelardeerd met teksten van onder anderen David Endt, Youp van 't Hek, Henk Spaan en Theun de Winter.

Een boek voor mensen die van fotografie houden en die van het fenomeen Ajax houden, mensen die de achtergrond willen zien in plaats van de oppervlakte.

Fotograaf Yvonne Witte volgt Ajax al jaren met haar camera. De overgang van De Meer en het oude Olympisch Stadion naar de Arena legde zij liefdevol vast. De oude stadions aan de Middenweg en het Stadionplein, waar de historie voelbaar was maar de club uit zijn voegen groeide, tegenover de moderne Arena, waar de geschiedenis nog geschreven moet worden. Er zijn grote verschillen, maar uit de details en de randverschijnselen blijkt dat de club zelf na vijf jaar Arena weinig is veranderd. Nog steeds is er de passie voor het spel, de jeugd die droomt in het eerste te komen, de supporters, de kleine rituelen langs het veld, de jonge voetballer die als held wordt aanbeden. In 70 foto's en een tiental citaten, gedichten en verhalen van schrijvers met een Ajax-hart, wordt een ontroerend historisch beeld gegeven van de thuisbasis van deze voetbalclub.

Yvonne Witte (Texel, 1971) werkt sinds haar eindexamen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als free lancer voor o.a. Ajax Magazine, Intermediair, Johan, Nieuwe Revu en het Nederlandse Fonds voor de Film. Ze publiceerde vrij werk in o.a. Het Parool, de Volkskrant en Trouw.

Yvonne Witte, In de catacomben. Gebonden, 80 blz., 21 x 16 cm oblong, 29,90 Vormgeving Margo Witte

Recensenten verzoeken wij bij bespreking twee bewijsnummers aan ons toe te zenden of ons op de hoogte te stellen van de datum van uitzending.

Meer informatie:
Erna Staal
Publiciteit & Promotie
020 524.98.45
www.boekenwereld.com