Politiebericht Eindhoven e.o. 25-08-2001

1e persbericht 25 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van inbraak auto
Vrijdag om 20.10 uur is op de Mathildelaan een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Politiemensen zagen vanuit het politiebureau dat de man op het bovendek van de parkeergarage naast het bureau in een auto inbrak. De ruit van de auto was ingeslagen. De man, die goederen uit de geparkeerde auto bij zich had, is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drie personen aangehouden na inbraak In een woning aan de Moreelselaan zijn zaterdag om 4.40 uur een 45-jarige vrouw, een even oude man en een man van 49 jaar oud aangehouden. Zij komen allen uit Eindhoven. Een getuige had gezien dat deze personen de ruit van de toegangsdeur van een flatwoning hadden vernield en goederen uit de woning meenamen naar hun woning, die in de buurt ligt. De politie trof inderdaad een kapotte ruit aan. De bewoner was niet thuis. De twee mannen en de vrouw werden in de woning waar de goederen naartoe waren vervoerd, aangetroffen. Zij zijn voor onderzoek aangehouden en de cel ingegaan. Wat er precies is weggehaald is nog niet duidelijk.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Bilderdijklaan is zaterdag om 4.45 uur een 29-jarige man uit Gilze Rijen betrapt op het rijden onder invloed in een auto. De man weigerde alle medewerking. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Man na steekpartij aangehouden
Een 20-jarige Helmonder is vrijdag om 21.15 uur op de Deltaweg aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij rond 20.30 uur een 17-jarige plaatsgenoot met een kapot drankflesje in de arm heeft gestoken. Het slachtoffer stond met enkele vrienden op de Deltaweg te praten toen de verdachte bij hen kwam. Hij wilde vechten, maar niemand had daar interesse in. Even later kwam hij met een kapot drankflesje en stak daarmee in de arm van de 17-jarige. De wond van ongeveer 4 cm is in het ziekenhuis gehecht. Door de verwonding is ook zijn tatoeage beschadigd. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Automobilist onder invloed
Op de Rivierensingel is zaterdag om 2.30 uur een 49-jarige Helmondse automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De man reed slingerend over de weg. Hij blies 1,85 promille. Hij krijgt een proces-verbaal en moet het rijbewijs inleveren.

Someren: Man en vrouw verdacht van drugshandel
Op de Leeuweriklaan is vrijdag om 22.30 uur een 23-jarige man uit Someren aangehouden. De man was in het bezit van ongeveer 3 gram, vermoedelijk, cocaïne, verdeeld in zes porties. Bij een zoeking in zijn woning in Someren werden allerlei goederen gevonden die duiden op drugshandel, zoals kleine zakjes en een weegschaaltje. Ook werd nog een kleine hoeveelheid wit poeder gevonden, mogelijk cocaïne. De bewoonster, een 52-jarige vrouw, werd ook aangehouden. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Onder invloed
Op de Hogeweg is zaterdag om 2.10 uur een 21-jarige automobilist uit Terschelling bekeurd omdat hij gedronken had. De man blies bijna 1,7 promille. Hij moest het rijbewijs inleveren.

Geldrop: Twee bonnen bij alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op de Eindhovenseweg zijn vrijdag tussen 21.15 en 22.45 uur twee bestuurders beboet met een boete van fl. 410,=. Een 27-jarige Eindhovenaar blies ruim 0,7 promille en een 68-jarige man uit Heeze had een promillage van ruim 0,6. Er zijn 85 bestuurders gecontroleerd.

Mariahout: Met drank tegen boom
Een 47-jarige automobilist uit Mariahout is vrijdag om 23.05 uur met zijn auto op de Rijtvenweg tegen een boom gereden. Dat gebeurde in een bocht naar links. Volgens de bestuurder moest hij uitwijken voor een tegemoetkomende tractor. Die is niet meer aangetroffen. De auto van de 47-jarige man brandde uit. De man bleek gedronken te hebben, 1,25 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij had een kleine verwonding aan de knie.

Gemert: Wegpiraat aangehouden
Op het Gelind is zaterdag om 1.55 uur een 23-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. Een politiepatrouille zag de man in Bakel rijden over de linkerrijstrook. Pas in Gemert konden ze hem achterhalen. Buiten de bebouwde kom reed hij ongeveer 120 km/u en binnen de bebouwde kom ging de snelheidsmeter vaak richting 100 km/u. De man negeerde een stopteken en doofde zijn verlichting. De politie raakte de man met zijn auto kwijt, maar het kenteken was bekend en de man werd in de buurt van zijn woning opgewacht. Hij kon aangehouden worden. De man had gedronken maar de ademanalyse bleef onder de 0,5 promille. Voor de andere verkeersovertredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de man (rustig) naar huis rijden.