Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 11.20 uur
Winkeldievegge aangehouden

ZEIST Een 42-jarige vrouw uit Zeist is vrijdagmiddag rond vier uur aangehouden op de Laan van Vollenhoven nadat zij goederen uit een winkel mee wilde nemen zonder te betalen. Toen de vrouw de winkel verliet, ging het alarm af.

De vrouw werd terug geroepen, maar wilde niet in haar boodschappentas laten kijken. Terwijl er van twee kanten aan de tas getrokken werd, scheurde deze en rolden er gestolen goederen uit de tas. Toen het winkelpersoneel de handtas van de vrouw afnam en de politie wilde waarschuwen, haalde de vrouw een busje pepperspray uit haar handtas.

De vrouw is aangehouden en de pepperspray is in beslag genomen. De vrouw kreeg een dagvaarding.

Geluidsoverlast loopt uit op aanhouding

BILTHOVEN Bij de politie kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag rond een uur een melding van geluidsoverlast binnen. Bij een woning aan de Prins Hendriklaan stond de muziek zeer hard.

Toen de agenten de 57-jarige bewoonster hierop aanspraken, reageerde de vrouw zeer agressief en wilde op geen enkele manier meewerken. Terwijl de agenten besloten de stereoapparatuur in beslag te nemen, werd de vrouw gewelddadig en sloeg en krabde de agenten. Hierop werd zij aangehouden.

Omdat zij behoorlijk veel gedronken had, werd zij op het politiebureau ingesloten ter ontnuchtering. Tegen haar is proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

BILTHOVEN Een 16-jarige jongen uit Maartensdijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over twee gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij met een bromfiets ten val kwam.

De jongen zat als bijrijder op de bromfiets die over de Kees Boekelaan reed. De onbekend gebleven bestuurder is er na de val met de brommer vandoor gegaan en liet de jongen aan zijn lot over. De jongen is per ambulance overgebracht naar het UMC. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.