Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdagmiddag 25 augustus 2001
16:42 zaterdag 25 augustus 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Borger, eigenwijze chauffeur
In verband met een ongeval op de N34 werd gistermiddag het verkeer omgeleid. Een 35-jarige chauffeur uit Stiens hield zich niet aan de aanwijzingen en wilde over een andere weg. Hij reed over de Westdorperstraat maar zag een waarschuwingsbord met de aangegeven maximale hoogte van 3.6 meter over het hoofd. Hij dacht dat hij wel onder het viaduct door kon met zijn vrachtauto maar dat lukte niet. Toen hij dat ontdekte was het te laat en werd de bovenzijde van de laadbak vernield.

Westerbork, ongeval met alcomobilist
Vanmorgen reed op de Hoogeveenseweg een 18-jarige chauffeur van een bedrijfsauto, wonende te Balinge, achter op de auto van zijn voorganger, bestuurd door een 57-jarige man uit Hardenberg. Deze personenauto had een fietsendrager met daarop twee fietsen. Deze werden vernield. De bestuurder van de vrachtauto bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,9.

Koekange, diefstal flessen
Zagen agenten vannacht twee personen fietsen over de Slenkenweg. Beiden hadden een grote zak bij zich. De agenten konden een persoon aanhouden nadat bleek dat de inhoud uit 100 lege plastic limonadeflessen bestond die afkomstig van diefstal waren. Ook had deze 38-jarige man uit De Wijk een aantal volle flessen limonade en bier bij zich en enkele pakken diepvriesvlees. De andere man, een 29-jarige man uit Meppel, werd later aangehouden. Hij had ruim vijftig lege flessen bij zich. Onderzoek wees uit dat de goederen gestolen waren bij een supermarkt in Koekange.

Beilen, woningbrand
Een 44-jarige man, wonende in een appartement aan de Schoolstraat, zette gisteravond een pan met olie op het vuur en ging vervolgens aan de voordeur met de buurvrouw een praatje maken. Nadat hij in de gaten kreeg dat de olie vlam vatte probeerde hij met een dekbed het vuur te doven. De brandweer was snel ter plaatse waarna het vuur geblust werd. Uit voorzorg werd het appartementengebouw ontruimd. Behalve de bewoner konden de overige bewoners snel terug naar hun woning.

Hoogeveen, alcomobilist
Gisteravond reed een 38-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de van Limburg Stirumstraat. Omdat de richtingaanwijzer het niet deed werd zijn voertuig gecontroleerd. Daarbij roken de agenten een alcohollucht bij de bestuurder. Een controle wees een alcoholpromillage uit van 0,8.

Exloo, ongeval met letsel
Gistermiddag reed een 74-jarige vrouw uit Winschoten met haar fiets over het fietspad Burgemeester Rooijenpad. Zij werd daar ingehaald door een 16-jarige bromfietser uit Borger die haar daarbij raakte. Zij kwam te vallen. Een gewaarschuwde arts stelde bij de vrouw een hersenschudding vast.

Emmen, alcomobilist
Gisteravond werd een 26-jarige bestuurder uit Odoorn gecontroleerd toen hij over de Zwarte Kraai reed. Hij had een alcoholpromillage van 1,1.

Emmen, bromfietsers bekeurd
Werden gistermiddag vijf bromfietsers bekeurd omdat zij met hun bromfiets bij de Rietplas reden waar dat verboden is. Agenten surveilleerden daar die middag op de fiets.

Emmen, woninginbraak
Gistermiddag ontdekte een 22-jarige bewoner aan de Danackers dat in zijn woning was ingebroken en dat de videorecorder was weggenomen. Hij weet niet hoe de dader is binnen gekomen. Schadebedrag onbekend.

Peize, eenzijdig ongeval
Gistermiddag werd een 33-jarige bestuurder uit Groningen onwel toen hij met zijn auto over de Westerweg reed. Vermoedelijk een te lage suikerspiegel. Hij kwam tegen een schrikhek tot stilstand. Omdat hij last van zijn nek had werd hij door de brandweer uit de auto gehaald en per ambulance naar het Martiniziekenhuis overgebracht.

Steenbergen, brand door onvoorzichtigheid
Tijdens een feestje aan de Meeuwenweg werd de terraskachel ontstoken. Naast deze kachel stond een kleine jerrycan met benzine die op een bepaald moment vlam vatte. Men gooide de jerrycan een eindweg waarna deze tegen een schuur terechtkwam. Deze schuur vatte vervolgens vlam maar kon snel door de aanwezigen geblust worden. De uitgerukte brandweer hoefde niet in te grijpen.

Assen, alcohol
Werd gisteravond een 24-jarige motorrijder uit Assen gecontroleerd toen hij over de Haarweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,6. Met een boete van fl. 410,- en een rijverbod voor een uur kon hij het bureau verlaten.

Zuidlaren, woninginbraak
Werd vannacht of vanmorgen ingebroken in een woning aan de Gouden Regenlaan. De bewoner ontdekte dat de tv was weggenomen. De dader is binnengekomen via een verbroken raam aan de achterzijde van de woning.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe