Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-08-2001 Politiebericht district Sittard
Zaterdag 25 augustus 2001

Amstenrade - Taxi in brand

Op de Hommertseweg in Amstenrade raakte een taxi in brand. Een passagier op de bijrijderstoel klaagde tijdens het rijden over hitte onder zijn stoel. Even later brak brand uit. Gelukkig raakte niemand gewond. De brandweer had de zaak snel onder controle. De auto raakte zeer zwaar beschadigd.

Schinnen/Geleen - Inbraken

Vrijdagmiddag kreeg een woning in de Heisterbrug in Schinnen ongewenst bezoek. Via een openstaand raam verschafte men zich toegang. Gestolen werd een diskman.

Ook in een woning gelegen in de Hovenweide in Geleen werd ingebroken.

Via een raam verschafte men zich de toegang tot het pand. Gestolen werden een geldbedrag en sieraden.

Susteren - Aanhoudingen na diefstal diesel

Vrijdagavond, omstreeks 23.30 uur, controleerde een patrouille op de Handelsweg in Susteren een Tsjechische personenauto met daarin drie personen. Tijdens de controle oorden de agenten het geluid van stromend water. Uit onderzoek bleek dat op het belendend bedrijfsterrein een vrachtauto stond waaruit met een slang diesel werd overgepompt naar een jerrycan die vol was en overliep. Ook naast de auto werd een volle jerrycan met diesel aangetroffen. Het drietal, afkomstig uit Plzen in Tsjechië en 17 en 23 jaar (2) oud werd onmiddellijk aangehouden ter zake diefstal. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten.

Geleen - Aanhouding

Op de Rijksweg Zuid in Geleen werd vrijdagnamiddag omstreeks 17.30 uur, een 34 jarige inwoner van Geleen aangehouden. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. Hij had even tevoren de ruit van een voertuig dat stond geparkeerd op de Rijksweg Zuid vernield. De man werd ter ontnuchtering en voor het opmaken van proces verbaal ingesloten in het politiebureau.