Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd DTM Races

Races, demonstratieritten en concours voor historische Engelse race-auto's

8 August 2001 - Zaterdag 25 en zondag 26 organiseren de Historische Auto Ren Club en het Circuit Park Zandvoort voor de zevende maal het British Race Festival. Dit sfeervolle Engels georiënteerde evenement is een combinatie van races, demonstratieritten en concours d' Élégance voor Britse auto's en een optreden van Jan Lammers met zijn winnende Le Mans Jaguar.

Het programma begint zaterdagmorgen 26 augustus om half elf met de officiële trainingssessies, terwijl vanaf vier uur die dag twee races worden verreden.

Zondagmorgen begint het programma om tien uur met het MeesPierson Concours d' Élégance voor Britse auto's, gebouwd voor 1974, in één van de paddocks. Het publiek kan tussen 10.55 en 12.30 uur meerijden over het Circuit Park Zandvoort in fraaie Engelse automobielen. Het raceprogramma begint om half een. De eerste race is voor de Youngtimers. Dan een geheel Britse serie, de Jaguar XJS en saloon car race. Tegen twee uur volgt wedstrijd in de MG/Healey en Morgan Competitions en daarna een wedstrijd met Jaguar XK's. Naast een ronde voor het Vredestein NK Historische Toerwagens en GT's, waarin ook niet-Britse auto's deelnemen, wordt de dag om circa 16.45 uur besloten met een race van de Super Sevens. Om half vier zijn er concoursronden waarna de prijsuitreiking volgt op de baan van de meeste fraaie Britse automobielen.
De snelle demonstratieronden van Jan Lammers in de winnende Jaguar XJR-9 Le Mans bolide zijn zaterdag rond de klok van twee en zondag om circa drie uur. Tevens wordt zondag de viering van 40 jaar Jaguar E-type gevierd. Zo zullen er meer dan 100 Jaguar E-types op het circuit verschijnen.
In het rennerskwartier wordt beide dagen een Engelse markt georganiseerd, terwijl vele Engelse merkenclubs daar tevens hun mooiste exemplaren tentoonstellen.

Toegangsbewijzen zijn geldig voor twee dagen en kosten voor het duinterrein 25 gulden en voor duinen/paddock 35 gulden. Voor zondag 26 augustus geldt een toeslag van 20 gulden voor de tribune. Kinderen tot twaalf jaar betalen, onder begeleiding van een volwassene de helft van genoemde bedragen, uitgezonderd die van de tribune. Kaarten zijn verkrijgbaar op de dagen zelf aan de kassa's van het circuit. In de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar vanaf vier weken voor het evenement via de 850 verkooppunten van Ticketbox. Bel voor het dichtstbijzijnde verkooppunt 0900-9393.

Klik hier voor het tijdschema van het British Race Festival en andere informatie over dit evenement.

British Race Festival



© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort