Ingezonden persbericht

Clockwork & InForMe nodigen u uit voor de wedstrijd Willem II-PSV met uitsluitend een persconferentie op zaterdag 25 Augustus om 21.30 uur.

Clockwork & InForMe bieden Willem II primeur van scouten via Internet

Online Scouting toepassing op website Tilburgse club

Tilburg, 21 augustus 2001 - Clockwork, toonaangevend in het leveren van e-business oplossingen, en InForme, toonaangevend in het ontwikkelen van webgerelateerde searchoplossingen, bieden voetbalvereniging Willem II de primeur van het scouten van talenten via Internet. Dit is vandaag bekend gemaakt na de wedstrijd WillemII - PSV op de persconferentie in Tilburg. Als een jonge voetballer denkt een aanwinst te kunnen vormen voor Willem II, wordt hij vanaf vandaag in staat gesteld videobeelden van zichzelf te tonen aan de scouts van Willem II via de website.

Als bedenker van het concept heeft Clockwork, samen met InForme, de officiële website van Willem II (www.willem-ii.nl) voorzien van een 'Online Scouting Applicatie'. Op deze site wordt nadere uitleg gegeven, onder andere over de leeftijdscategorieën waar Willem II zich op richt. Geïnteresseerde talenten nemen de beelden van zichzelf op met een digitale camera en slaan deze op de harde schijf van hun computer op. Vervolgens surfen ze naar de scoutingsite, waar ze het beeldmateriaal kunnen uploaden. Het vaste scoutingteam van Willem II beoordeelt vervolgens of het een speler in levende lijve aan het werk wil zien.

"Tegen dit innovatieve idee konden wij eenvoudigweg geen nee zeggen. Het internet is het ideale medium om supporters nauw te betrekken bij onze scoutingsactiviteiten. Zij kunnen jeugdspelers die ze geschikt achten, vragen om beelden van zichzelf naar onze scoutingsite te sturen", aldus commercieel directeur A. de Koning van Willem II.
Over Clockwork
Clockwork is een toonaangevende en snelgroeiende onderneming gespecialiseerd in het aanbieden van advies op het gebied van (mobiele) e-business activiteiten, alsmede de daadwerkelijke realisatie en exploitatie van die activiteiten. Volgens Clockwork draait zakendoen op Internet eigenlijk maar om één ding: biedt je doelgroep de beste en snelste transacties online.

Clockwork werd in 1996 opgericht en heeft inmiddels 90 medewerkers in dienst die een groot aantal klanten in verschillende sectoren bedienen. Hierbij ligt de nadruk op retail, travel, automotive, financiële dienstverlening, de verzekeringsbranche en de overheidsector. Onder de klanten bevinden zich onder andere Mr.Finch.nl, Shop.nl, KLM, AJAX, Zilveren Kruis, Porsche en het Ministerie van VROM. Meer informatie over Clockwork vindt u op: www.clockwork.nl.

Over InForMe

InForMe is een jong en vooruitstrevende onderneming gericht op weboplossingen. InForMe is een Nederlandse onderneming die kostenvoordelen realiseert door uitbesteding van kostbare en arbeidsintensieve IT productie aan hun partner in Azië. InForMe bestaat sinds 1999. Meer informatie kunt u vinden op de website van InForMe: www.informecompany.com

Tijd:

- Wedstrijd Willem II-PSV begint om 19.30 uur en eindigt om 21.15 uur
- Persconferentie 21.30 uur
Locatie:

- Willem II stadion, Goirleseweg 34, 5026 PC Tilburg.
Onderwerp:

- Primeur: Talenten scouten via internet
Spokespeople:

- Jan Willem Koers, Clockwork

- Chris Bele, Informe

- Hans Westerhof, Willem II

Bent u geinteresseerd om deel te nemen aan de persconferentie en de wedstrijd bij te wonen neemt u dan contact op met
Kerrie Finch (kerrief@text100.nl / tel: 020-530 4336) of Jurn Hageman (jurnh@text100.nl / tel: 020-530 4332).