Politiebericht Eindhoven e.o. 26-08-2001

1e persbericht 26 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden
Zaterdag zijn een 17-jarige jongen en een 30-jarige man uit Driemond aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De twee verdachten worden, na een ingesteld onderzoek, verdacht van een inbraak die in het weekend van 8 tot 10 juni gepleegd is in een woning aan de Garonnelaan. Daar werden twee horloges en een kleine hoeveelheid buitenlands geld weggenomen.

Eindhoven: Motorrijder gewond
Een 38-jarige motorrijder uit Best is zaterdag om 15.35 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Geldropseweg Bilderdijklaan Hertogstraat Vestdijk. De motorrijder reed vanuit de Bilderdijklaan de kruising op. Hij had groen licht. Vanuit de Hertogstraat reed een 27-jarige man uit Weert met zijn auto door rood licht de kruising op. De twee kwamen in botsing met elkaar en de motorrijder is met een beenbreuk in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Kind gewond, bromfietser rijdt door
Een 7-jarige Eindhovens jongetje is zaterdag om 18.40 uur gewond geraakt toen hij op de kruising Lavendelplein 1e Lavendelstraat werd aangereden door een bromfietser. De jongen brak zijn arm en werd naar het Diaconessenhuis vervoerd. De bromfietser is doorgereden in de richting van de Korianderstraat. Hij bereed een zwart-witte bromfiets.

Eindhoven: Onder invloed
Een 31-jarige automobilist uit Someren is zaterdag om 19.25 uur bekeurd omdat hij gedronken had. De man reed met zijn auto vanuit de Blaarthemseweg de Peter van Anrooylaan in. Hij nam de binnenbocht en moest uitwijken voor een auto die uit de Peter van Anrooylaan kwam gereden. Door de uitwijkmanoeuvre raakte hij de stoeprand en brak zijn rechtervoorwiel af. De politie constateerde dranklucht. Hij blies op het politiebureau bijna 0,7 promille. De man kreeg een boete van fl. 410,=.

Eindhoven: Man verzet zich bij aanhouding
Zaterdag om 21.10 uur is op de Pioenroosstraat een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was met zijn auto met aanhanger op de Orchideeënstraat een onderdoorgang tussen twee huizen doorgereden. Zijn aanhanger bleek te hoog en daardoor reed hij een laag stenen (rollaag) uit de onderdoorgang. Hij reed daarna verder. Getuigen meldden dit aan de politie die de man opspoorde. Omdat hij gedronken had moest hij mee naar het bureau. Dit weigerde de man, waarna hij werd aangehouden. De man verzette zich tegen de aanhouding. Met meer politiemensen kon hij uiteindelijk naar het bureau gebracht worden. Op het bureau is een bloedproef genomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Met auto tegen lantaarnpaal
Een 24-jarige Eindhovenaar had zondag om 4.40 uur zijn auto niet onder controle toen hij vanuit de Vestdijktunnel de rotonde van het 18-Septemberplein opreed. Hij ging uit de bocht en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij is met verwondingen aan het gezicht in het Diaconessenhuis opgenomen. Hij droeg de gordel niet. De auto brandde helemaal uit en de lantaarnpaal brandde niet meer.

Eindhoven: Automobilist onder invloed
Op de Kronehoefstraat is zondag om 4.05 uur een 23-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was ruim 1,05 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man na mishandeling aangehouden
Op de Overloop is zaterdag om 22.35 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou even daarvoor een 26-jarige Helmonder geslagen hebben omdat deze hem uitgescholden had. Het slachtoffer was gewond aan zijn hoofd en hij moest deze wond in het ziekenhuis laten behandelen. Een hechtpleister voldeed. De verdachte kon na verhoor op het politiebureau weer naar huis.

Mierlo: Onder invloed van drank
Op de Geldropseweg is zondag om 1.50 uur een 33-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 0,8 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.

Veldhoven: Bon voor drank
Tegen een 38-jarige vrouw uit Veldhoven wordt proces-verbaal opgemaakt omdat zijn zondag om 3.55 uur op Sondervick betrapt werd op het rijden onder invloed. Zij reed in een auto. De vrouw blies bijna 0,9 promille.