Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 12.05 uur
Aangehouden voor diefstal

UTRECHT Een 26-jarige man uit Utrecht die zaterdagmorgen was aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon op de Schoutenstraat uit de zak van een voetganger is, nadat deze zaak was afgehandeld, opnieuw aangehouden en ingesloten.

De Utrechter wordt verdacht van recente inbraken in een woning aan de Heemstedelaan en werd opnieuw voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Gepakt voor poging diefstal scooter en diefstal auto

UTRECHT Een 34-jarige man uit Utrecht is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal met geweld van een scooter en de diefstal van een personenauto.

De Utrechter trachtte op Zevenwouden een scooter te stelen, maar werd daarbij betrapt en ging er vandoor achtervolgd door een 49-jarige getuige, die een vuistslag in het gelaat kreeg. Het signalement en looprichting was inmiddels wel aan de politie doorgegeven.

Kort daarna kwam een melding dat er vanaf Salzburg een auto was gestolen door vermoedelijk dezelfde persoon. De politie zag daarop de man in de gestolen auto rijden en zette achtervolging in. Op de Rijnhuizenlaan liet de Utrechter de auto achter en vluchtte lopend de wijk in. Na een korte achtervolging kon de Utrechter in de kraag worden gegrepen. De man werd later op het bureau herkend door de getuige.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek door de recherche.

Aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT Een 40-jarige man uit Utrecht is zaterdagavond door medewerkers van de beveiligingsdienst aangehouden op verdenking van inbraak in een auto op het Jaarbeursplein.

Op het moment dat de Utrechter met een steekvoorwerp het portier open wilde breken, ging het alarm af waarop de medewerkers toesnelden en de man na een korte achtervolging in de kraag konden grijpen.

De politie nam de Utrechter over en hij is inmiddels in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Aangehouden voor diefstal van portemonnee

UTRECHT Een 34-jarige man uit Leerdam is zaterdagavond door een getuige op heterdaad aangehouden op verdenking van beroving/diefstal. De getuige zag dat de Leerdammer op de Willemstraat van een slapende man van zijn portemonnee beroofde en ermee wegrende. De getuige zette onmiddellijk te voet de achtervolging in. Hij wist de man te achterhalen en deze vast te pakken waarbij ten val kwamen. Zij liepen geen letsel op.

De Leerdammer zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging
UTRECHT Twee mannen van 30 en 37 jaar en een vrouw van 32 jaar afkomstig uit Utrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging op de Lange Elisabethstraat.

Twee politiemensen moesten voor behandeling naar het UMC voor lichte verwondingen. Zij liepen bij de aanhouding ondermeer een kopstoot en vuistslagen op. Ook raakte een bril van een politieman beschadigd

Het incident begon toen politiemensen de 30-jarige Utrechter bekeurde voor het wildplassen. De 37-jarige bemoeide zich hiermee en spuwde de politiemensen in het gezicht, waarop hij werd aangehouden. Ook de 32-jarige vrouw liet zich niet onbetuigd en rukte aan het hoofd van een politieman.

De drie zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.