Politiebericht Venlo 26-08-2001
Mediabericht 26 augustus (laatste berichten)

REGIO Verkeerscontroles

MEIJEL - Als gevolg van de afsluiting van de Roggelsebrug, die tenminste 12 weken zal duren, zijn er door Rijkswaterstaat verschillende omleidingsroutes aangegeven. Deze routes worden door de politie extra gecontroleerd, met name omdat ze door woonkernen gaan. Naast snelheidscontrles wordt streng gelet op gesloten verklaringen, eenrichtingsverkeer en inhaalverboden in Meijel, Ospel, Eind en Leveroy.

NEDERWEERT - In het kader van de verkeersmaatregelen rond de Roggelsebrug en naar aanleiding van klachten van bewoners over te hard rijdend verkeer heeft de politie vanmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Wetering (N266) in Nederweert. Met behulp van de snelheidslaser werden de passerende voertuigen tussen 08.00 en 09.15 uur gecontroleerd. Er werden 12 bestuurders geverbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid was 132 km/u, terwijl de limiet 80 km/u is.

HERKENBOSCH Bijtende honden

Herkenbosch Een 49-jarige inwoner van Melick is vanmorgen omstreeks 10.30 uur door een loslopende hond in zijn been gebeten, terwijl de man met enkele anderen over de Herkenbosseroheweg fietste. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De eigenaar van de hond, die zijn twee dieren liet loslopen in het daarvoor toegestane gebied, kreeg proces-verbaal aangezegd.

ROERMOND Beroving

Roermond Een 17-jarige jongen uit Roermond is afgelopen nacht door een groep van zeven jongens vastgehouden, beroofd van zijn GSM en geld en bedreigd. Het slachtoffer werd rond 00.30 uur in de Schoolstraat door de zeven jongens van Zuid-Europese of Noord-Afrikaanse afkomst tegengehouden en vervolgens door vier jongens tegen de muur gedrukt. Zijn mond werd dichtgedrukt zodat hij niet om hulp kon roepen en een jongen uit de groep haalde de GSM van het slachtoffer uit zijn broekzak. Ook eisten de jongens dat het slachtoffer hen geld moest geven. Omdat deze dit weigerde, werd zijn portemonnaie uit zijn achterzak gehaald. Omdat de overval zo snel verliep, het donker was in het gedeelte van de Schoolstraat waar geen cameras hangen en de jongen danig onder de indruk was van het gebeuren, heeft hij weinig van zijn overvallers gezien. Mogelijk hebben getuigen iets meegekregen van het gebeuren, of herkent iemand de groep, waarvan één van hen een witte broek en een zwart/wit T-shirt droeg en krullend halflang haar tot in de nek draagt Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Roermond-Centrum, tel 0900 88 44.