Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Beide Carsport-Vipers op podium in Oostenrijk

Spielberg (A) - Beide Chrysler Vipers van het Team Carsport Holland eindigden op het podium in de achtste ronde om het FIA GT-kampioenschap. Op de 4,326 km lange A1-Ring in het Oostenrijkse Spielberg behaalden Mike Hezemans (Eindhoven) en Jeroen Bleekemolen een keurige tweede plaats. Michael en Sebastiaan Bleekemolen (allen Aerdenhout) eindigden als derde.

In de tijdtraining kwalificeerden beide teams zich voor deelname aan de zogeheten "Superpole", de enkele snelle ronde voor de eerste zes auto's, die bepalend is voor de opstelling van de eerste drie rijen op de startgrid. Jeroen Bleekemolen mocht voor het eerst de "Superpole" rijden in de nummer 3-Viper en bekende: "Ik was wel een beetje zenuwachtig, want het was de eerste keer.

Misschien deed ik het iets te voorzichtig, maar uiteindelijk kwalificeerden we ons als tweede en daarmee waren we niet ontevreden." De andere auto van het team werd door Sebastiaan Bleekemolen naar de zesde tijd gestuurd. De rijder vertelde: "We hadden voor de "Superpole" een setje zachte banden bewaard, dus ik had er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan, maar ik maakte een klein remfoutje en verloor daardoor veel tijd. Daardoor kwamen we niet verder dan de zesde tijd."

De race vond plaats onder welhaast tropische omstandigheden op het fraai gelegen circuit in de Oostenrijkse provincie Steiermark. De buitentemperatuur liep op tot dertig graden en in de auto was het vele malen warmer. De rijders lieten zich daardoor echter niet beïnvloeden. Jeroen Bleekemolen reed de openingsbeurt in de nummer 3-Viper en Sebastiaan reed de eerste stint in de auto met het nummer 4. Jeroen bleef op de tweede plaats, terwijl Sebastiaan Bleekemolen keurig naar voren reed en derde lag.

Als gepland vonden de rijderswissels plaats, waarbij Mike Hezemans en Michael Bleekemolen het stuur overnamen. Mike Hezemans werd al snel geconfronteerd met een technisch probleem: "De motor sloeg steeds over, maar het was niet constant. Soms was het probleem even weg en later begon het weer. Het was het ergste tijdens mijn rijbeurt, Jeroen had er wat minder last van. Aan het eind van de race was het helemaal weg." Michael Bleekemolen had andere problemen: "Mijn voeten verbrandden bijna, doordat de pedalen zo heet werden. Ik wist bijna niet meer hoe ik mijn voet op het pedaal moest houden."

Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen namen de laatste rijbeurt voor hun rekening. Beiden kenden geen noemenswaardige problemen meer en brachten de auto's aan de finish op de plaatsen twee en drie. "Tegen de Prodrive-Ferrari, die de race won, hadden we geen enkele kans", erkende Jeroen Bleekemolen. "Gezien de omstandigheden waren de tweede en derde plaats voor ons het best haalbare resultaat." De volgende race vindt over twee weken plaats op de Nürburgring in Duitsland. Jeroen en Michael Bleekemolen hebben in dat weekeinde weer een dubbel programma, want zij starten ook tijdens de race om de Fly You Clio Renault Sport Cup op Circuit Park Zandvoort.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Mike Hezemans, tel. (06) 53 636 636, Jeroen Bleekemolen, tel. (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen, tel. (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen (06) 53 19 71 48