Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-08-2001

Politieberichten district Eemland Noord, 09.20 uur
Vernielingen in winkelcentrum

SOEST Zondagochtend omstreeks acht uur werd de politie gebeld met de mededeling dat er bij het winkelcentrum aan de Tamboerijn vernielingen waren gepleegd.
Ter plaatse gekomen agenten zagen onder andere omgekeerde bloembakken, fietsblokken uit de grond en een vernielde winkelruit. Door een gebrek aan straatverlichting konden de getuigen die s nachts omstreeks één uur wat hadden gehoord, de overlastveroorzakers niet zien.

Lastige man uit tent gezet

SOEST Een 34-jarige man uit Soest werd zondagavond om half één geboeid en onder begeleiding van agenten en politiehonden uit een feesttent aan de Ferdinand Huycklaan afgevoerd.
De man had s middags al overlast veroorzaakt en was tegen de afspraken in s avonds weer in de tent binnengekomen. De man was agressief naar het overige publiek toe en viel een aantal mensen lastig. Toen agenten de overlastveroorzaker wilden aanhouden, werden zij tegengewerkt door de man, geholpen door zijn vrienden. Met de wapenstok konden de agenten opdringerige personen op afstand houden. Toen de 34-jarige Soesternaar nog steeds niet wilde meewerken, werd hij door een politiehond in zijn hand gebeten. Twee agenten raakten licht gewond bij de worsteling die bij de aanhouding ontstond. Na de aanhouding werd het feest in de tent beëindigd.

Bliksem ingeslagen

EEMNES In een boerderij aan de Meentweg sloeg zondagavond kort voor zes uur de bliksem in. Op de eerste verdieping ontstond brand in een slaapkamer waar diverse electrische apparaten lagen te smeulen. De brandweer heeft de electrische apparaten naar buiten gegooid en de woning gecontroleerd op andere brandhaarden. Die waren er niet, zodat de uiteindelijke schade meeviel.