Politie Amsterdam-Amstelland

Gebouw hondenclub gekraakt
27-08-01. Zondagochtend zijn vier personen aangehouden die de keet van de hondenclub aan de Riekerweg hadden gekraakt. Ze waren van mening dat het gebouwtje al lang niet meer werd gebruikt. Dat is echter niet het geval. De verdachten zijn tussen de 25 en 29 jaar oud. Ze zijn heengezonden met een dagvaarding.



Automobilist tegen lantaarn
27-08-01. Zondagavond is op de Hobbemakade een 30-jarige automobilist tegen een lantaarnpaal gereden. Bij aankomst van de hulpdiensten zat de man bewusteloos achter het stuur. De brandweer knipte de auto open en bevrijdde de chauffeur. De man is naar een ziekenhuis overgebracht en werd ter observatie opgenomen. Hij vertelde de politie later dat hij moest uitwijken voor een (onbekend) gebleven bromfietser.

Bromfietser ramt fietser
27-08-01. Vrijdagmiddag is een 35-jarige bromfietser aangehouden die op de Rijksstraatweg in Duivendrecht frontaal in botsing kwam met een 50-jarige fietser. De bromfietser wilde er vandoorgaan, maar dat werd verhinderd door een passerende politieman (die toevallig langskwam op zijn vrije dag). Passerende burgers schoten hem te hulp. De gewonde fietser is met hoofdletsel naar een ziekenhuis overgebracht. Hij had een hoofdwond en een zware hersenschudding. De bromfietser had gedronken en onderging een bloedproef. Waarschijnlijk sneed de bromfietser een bocht af en kwam op de weghelft van de hem tegemoetkomende fietser terecht.


Lelijke val in plensbui
27-08-01. Zondagavond is op de Troepiaalsingel tijdens een zware plensbui een 50-jarige fietser gewond geraakt. De man stak een inmiddels glad geworden stalen bruggetje over en kwam ten val. Hij bleef met een vinger in een raster hangen. Gevolg was dat een vingerkootje bijna in zijn geheel werd afgerukt. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht.


Arrestaties bij caféruzie
27-08-01. In de nacht van vrijdag op zaterdag vond in de Jan Pieter Heijestraat een vechtpartij tussen cafébezoekers plaats. Bij het incident werd ook een mes gebruikt en liep het interieur van het café schade op. De politie arresteerde drie personen die bij de zaak waren betrokken. Twee zijn heengezonden. Een 38-jarige verdachte wordt vandaag voor de officier van justitie geleid in verband met bedreiging, mishandeling en vernieling. Betrokkenen liepen verwondingen op en zijn medisch behandeld. De aanleiding van het incident is onduidelijk


Wielklem vernield
27-08-01. Vrijdagmiddag is in de Kanaalstraat een 35-jarige man aangehouden, op verdenking een door Stadstoezicht aangebrachte wielklem te hebben vernield. Tijdens de afwikkeling van de zaak kwam naar voren dat de verdachte ook nog in het Opsporingsregister stond. Hij moest nog 160 dagen zitten of een geldboete van ruim 11.500 gulden betalen. Hij wordt overgedragen aan justitie.


Beschonken bromfietsster
27-08-01. In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een eenzijdig ongeval in de Van Neckstraat een 54-jarige bromfietsster gewond geraakt. De vrouw verloor de macht over het stuur en ramde een geparkeerde auto. Ze werd met een gebroken been of knie naar een ziekenhuis overgebracht. Daar er drank in het spel was, volgde een bloedproef. De uitslag daarvan is nog niet binnen.

Overval bowlingcentrum
27-08-01. Vier gemaskerde mannen hebben zondagavond een gewapende overval gepleegd op een bowlingcentrum aan het Scheldeplein. Op dat moment was daar geen publiek meer aanwezig. De daders bedreigden de vijf personeelsleden met vuurwapens en messen. Vervolgens werden de slachtoffers gekneveld. De overvallers maakten geld buit en gingen er vandoor. Vervolgens bevrijdden de slachtoffers zichzelf en sloegen alarm. Niemand raakte gewond.


Drugs aangetroffen
27-08-01. Vrijdagavond heeft de politie een 43-jarige bewoner van Amstelveen-Noord gearresteerd in verband met de Opiumwet. Agenten troffen harddrugs in zijn woning, waar ze waren gearriveerd na klachten over wateroverlast. De agenten namen 135 gram poeder en vijf wikkels (vermoedelijk cocaïne), 415 methadontabletten, weegapparatuur, verpakkingsmateriaal, mobiele telefoons, administratie en geld in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag voor de officier van justitie geleid


Frontale aanrijding brommers
27-08-01. Zaterdagavond zijn drie gewonden gevallen bij een frontale aanrijding tussen twee brommers op de Provincialeweg tussen Diemen en Driemond. Alle betrokkenen zijn opgenomen in ziekenhuizen in Amsterdam en Utrecht. De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk. Ter plaatse zijn geen remsporen aangetroffen en de slachtoffers konden tot nu toe nog niet worden gehoord. De frontale aanrijding gebeurde op het fietspad. Een 23-jarige inwoner van Hilversum was vanuit Diemen op weg naar huis. De brommer die uit tegenovergestelde richting kwam, werd bestuurd door een 19-jarige man uit Zuidoost. Zijn 20-jarige duopassagier woont daar ook. De bestuurder uit Hilversum was er qua verwondingen het ergste aan toe.
A10-west klaar
27-08-2001. De A10-west is vanaf vandaag weer open voor verkeer in alle richtingen. Ook alle afritten zijn weer bereikbaar.