Politiebericht Eindhoven e.o. 28-08-2001

1ePersberichtdinsdag28augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Maandagavond 21.20 uur is op de Sonseweg een 57-jarige automobilist uit Eindhoven aan-gehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 2,00 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Dinsdagmorgen om 2.00 uur is op de Kerkstraat een 40-jarige automobilist uit Venlo aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,30 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Automobilist negeert stopteken
Dinsdagmorgen om 0.20 uur is op de Fuutlaan een 35-jarige automobilist uit Klazienaveen aangehouden. Agenten zagen dat de man daar aan de verkeerde zijde van de weg reed. Hij voerde geen verlichting. Vervolgens negeerde hij een stopteken. Na ongeveer een kilometer stopte de automobilist. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen verdach-te is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen rond 0.45 uur is op de Neckerspoel een 24-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Een agent zag dat de man daar aan een fiets stond te rommelen. Direct daarop gooide de man de fiets tegen de grond. Bij controle bleek het slot van de fiets te zijn opengebroken. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Maandagavond rond 19.35 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Warandelaan Jan van Brabantlaan een 13-jarige fietser uit Helmond gewond. De jongen fietste, komende vanuit de Warande, de Warandelaan op richting Jan van Brabantlaan. Hij verleende daarbij niet de vrije doorgang aan de van links komende 25-jarige automobilist uit Sterksel die over de Warandelaan op genoemde kruising reed. De jongen klaagde over pijn aan schouder en enkel. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Aantreffen hennepplanten
Maandagavond rond 23.05 uur is op de Kanaaldijk Zuid West een 36-jarige automobilist uit Gerwen aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto niet verzekerd was. Bij controle is in zijn auto een doos met 60 hennepplanten aangetroffen. De planten zijn ter vernietiging afge-voerd. Verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeyk: Bromfietster gewond
Maandagmiddag rond 17.40 uur raakte bij een aanrijding op de Heuvel een 42-jarige bromfietster uit Borkel gewond. De bromfietster reed daar, komende uit de richting Rietho-ven. Zij stopte daar en liet twee personenautos passeren. Vervolgens keerde zij om en liet niet de achter haar komende 21-jarige automobiliste uit Budel Schoot voor gaan. De brom-fietster raakte gewond aan haar heup en is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

De Rips: Snelheidscontrole
Maandag tussen 18.45 en 21.40 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Stippelberg. 581 voertuigen zijn gecontroleerd. 185 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 146 km/u.

Heeze Leende: Aanrijding met gewonden
Maandagavond rond 19.00 uur raakten bij een aanrijding op de Geldropseweg meerdere personen gewond. Een 28-jarige automobilist uit Maarheeze wilde daar linksaf een inrit oprijden. Hij verleende daarbij niet de vrij doorgang aan een 39-jarige automobilist uit Gel-drop die komende vanuit tegenovergestelde richting rechtdoor reed. De automobilist uit Maarheeze liep een kleine hoofdwond op. De Geldroppenaar en zijn 36-jarige passagiere liepen enkele kneuzingen op. De 36-jarige vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Reusel: Diefstal auto
Tussen maandagavond 19.00 en dinsdagmorgen 9.00 uur is vanaf de Kruisstraat een grijze personenauto, BMW 525TDS Touring, kenteken ZB-LT-53, gestolen.