Persberichten politie Rivierenland


Dinsdag, 28 augustus 2001
13-Jarige jongen slachtoffer van ontucht

BABBERICH - Maandagmiddag 28 augustus tussen 16.00 uur en 16.30 uur is een jongen van 13 uit Lobith door een man gedwongen tot het uitvoeren en ondergaan van ontuchtige handelingen. Dit vond plaats op de Kamphuizerweg in Babberich.

De jongen kwam van een vriendje in Zevenaar. Hij fietste over de Kamphuizerweg in Babberich richting Lobith, een achterlangsweg die door fietsers wordt gebruikt omdat deze korter is. Onderweg werd hij voorbij gefietst door een man, die vervolgens langzamer ging fietsen. Daarop haalde de jongen de man in, waarop de man de jongen weer voorbij reed. Dit herhaalde zich een paar keer. Op een gegeven moment reed de man voor de jongen en stapte toen af. Hij gebood de jongen ook af te stappen. Uit angst voor de man deed de jongen dat, waarop hij in de naast weg gelegen struiken gedwongen werd. Daar moest hij ontuchtige handelingen uitvoeren en ondergaan van de man. Uiteindelijk wist de jongen weg te komen en richting Zevenaar terug gefietst. De man is weg gefietst in de richting van Babberich.

Signalement verdachte

Aan de hand van de verklaring van de het slachtoffer is het volgende signalement bekend:

Het gaat om een Nederlandse man in de leeftijd van 40 tot 45 jaar, die zonder duidelijk hoorbaar streekaccent sprak. Hij heeft donker kort haar en een kleine, rechte snor. De man heeft kleine ogen, vermoedelijk blauw. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, en een bruine riem. De man was op een zwarte normale herenfiets, met wat groen erbij.

De politie verzoekt iedereen die de man denkt te herkennen, contact op te nemen.