Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 21-08-2001

Verkoop groenstrook
Naar aanleiding van de verkoop van groenstroken in De Notel is er een verzoek ingediend door twee bewoners voor dezelfde grond. Er is een verdeling voorgesteld door de gemeente maar die is niet conform de wensen van beide bewoners. Indien zij niet tot overeenstemming kunnen komen wordt de grond niet verkocht.

Leesbevorderingsproject Het Voortouw
Het college gaat na overleg met de bibliotheekbesturen een officiële aanvraag indienen bij de Stichting Lezen om in aanmerking te komen voor een bijdrage voor het leesbevorderingsproject Het Voortouw van de bibliotheken Oirschot en Oost-, West- en Middelbeers.

Afsluiten Keijenhurksedreef voor gemotoriseerd verkeer Na een verzoek van Brabants Landschap heeft het college besloten om de Keijenhurksedreef af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting zal geschieden door middel van slagbomen. Brabants Landschap zal zorgdragen voor de kosten en de plaatsing van de slagbomen.

Bodemsanering voormalig tankstation A58
Aan de A58 in Oirschot heeft in de jaren 60 en 70 een tankstation gestaan, ten noordoosten van de snelweg, ter hoogte van het Hoolkot. Op die plaats zijn de bodem en het grondwater verontreinigd. De verontreiniging van de berm ter plaatse is ernstig, maar levert geen direct risico op voor mensen, omdat de verontreiniging dieper dan 3 meter onder de grond zit. Rijkswaterstaat wil in 2002 beginnen met sanering van grond en grondwater. Er wordt 1350 m2 vervuilde grond afgegraven.

Bodemverontreiniging zinkertsverwerkende bedrijven Zinkertsverwerkende bedrijven hebben in het verleden in 45 gemeenten in De Kempen bodemverontreiging veroorzaakt, waaronder in Oirschot. De betrokken overheden willen deze verontreiniging aan pakken. Het college vraagt de raad akkoord te gaan met het opstellen van een regionaal plan van aanpak.

Onderhoud fietspad Eindhovensedijk
Onlangs heeft er groot onderhoud plaatsgevonden aan de Eindhovensedijk. Hierbij heeft het fietspad veel geleden, vanaf het tunneltje onder de Kempenweg tot aan de brug over de snelweg. De schade is onder andere ontstaan door sluipverkeer. Het fietspad wordt over 823 meter opnieuw bestraat. De kosten hiervoor bedragen 70.000 ( 31.764,62).