MRTED LEVERT EERSTE MEERTALIGE WEB-BASED RECRUITMENTTECHNOLOGIE

Vooraanstaande Europese multinationals van start met MrTed oplossing

Rotterdam, 28 augustus 2001 ­ MrTed (www.mrted.com) kondigt vandaag aan dat bijna 30 vooraanstaande ondernemingen, waaronder Philips Semiconductors, Heineken, Vizzavi and Schlumberger Limited, MrTed's meertalige Candidate Supply Chain Management (CSCM) applicatie gaan toepassen bij hun internationale recruitmentactiviteiten. De MrTed TalentLink versie 1.4 die hiervoor wordt gebruikt, is in maart van dit jaar gelanceerd en is wereldwijd de eerste meertalige oplossing voor recruitmenttechnologie.

Elektronische recruitment-toepassingen worden, na de VS, nu ook steeds gangbaarder binnen Europese, en met name corporate, Human Resource afdelingen. Volgens het onderzoeksbureau Forrester Research zal de vraag naar recruitmentsoftware de komende jaren uitgroeien tot een miljardenmarkt. In Europa bestaat vooral behoefte aan meertalige ('multilingual') en op meerdere locaties ('multilocal') toegankelijke systemen, waardoor de oplossing van MrTed een sterk voordeel heeft op de concurrerende Amerikaanse systemen.

Jerome Ternynck, CEO en co-founder van MrTed: "Grote ondernemingen zoeken naar een toepassing die zij overal in de wereld kunnen gebruiken en die dusdanig flexibel is dat ook kan worden ingespeeld op verschillende lokale behoeften: in ieder land bestaan andere gewoontes op het gebied van werving en selectie. In Europa willen klanten deze flexibiliteit ingebouwd hebben en daarom kiezen deze belangrijke partijen voor ons systeem. Om potentie te hebben op de Europese markt voor web-based recruitment software, moet een oplossing vanuit de basis 'multilingual' en 'multilocal' zijn. Ik ben ervan overtuigd wij een aanzienlijk aandeel in de Europese electronische recruitment markt zullen veroveren met TalentLink v1.4, juist door de combinatie van CSCM met multilingual en multilocal mogelijkheden".

MrTed TalentLink versie 1.4 is operationeel in 11 talen en is flexibel opgezet: het systeem kan bijvoorbeeld zowel de in Amerika belangrijke voorkeursbehandelingen verwerken, als de in Duitsland geldende praktijk van het bijsluiten van diploma's bij online cv's.

Rob van Wingerden, Recruitment Director bij Philips Semiconductors, zegt, "TalentLink geeft ons de mogelijkheid onze 'candidate supply chain' strategisch en efficiënter te managen, in al onze markten. Wij verwachten dat dit zal leiden tot snellere en doeltreffende lokale 'sourcing' en 'hiring times' evenals betere 'candidate relationship management."


-MrTed European Recruitment Study-

Later deze maand zal MrTed de resultaten bekend maken van een Europa-wijd recruitment onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met de Hay Group, die ingaat op de laatste trends en projecten binnen grote Europese ondernemingen en organisaties op het gebied van recruitment.

Met de komst van on-line recruiting hebben veel bedrijven hun vacatures geplaatst op hun eigen website of bij job-boards waardoor er grote aantallen CV's zijn verzameld die soms wekenlang ongezien staan te wachten om verwerkt te worden.

HR afdelingen hebben complete elektronische recruitment oplossingen nodig die de selectie, de sourcing en de management reacties kunnen verwerken. Het merendeel van de HR managers die aan het onderzoek meewerkten is ervan overtuigd dat elektronische recruitment de relatie tussen kandidaten en werkgevers radicaal kan veranderen en dat het papieren CV daarin steeds minder een rol speelt.

Vijftig procent van de ondervraagden legde specifiek de nadruk op op-maat-gemaakte informatie en de snelheid van de transactie als sleutelelementen om betere kandidaten aan te trekken en behouden.

Candidate Supply Chain Management (CSCM) geeft ondernemingen de mogelijkheid om in real time met gestructureerde en hoogwaardige informatie te werken, die alle interne en externe partijen in het recruitment proces betrekt en verbindt - van kandidaten, adverteerders, professionele recruiters en HR managers tot zelfstandig inhurende managers - in één krachtig interactief netwerk.


- Einde -

Over MrTed
MrTed (www.mrted.com) is een toonaangevende zakelijke dienstverlener op het gebied van Global Recruitment. Het bedrijf is opgericht door professionele recruiters. MrTed ontwerpt, host en faciliteert applicaties die Candidate Supply Chain Management mogelijk maken over de gehele wereld. MrTed introduceerde in September 2000 MrTed TalentLink, werelds eerste meertalige recruitment systeem ­ die organisaties in staat stelt om alle voordelen van Candidate Supply Chain Management te realiseren.