Gemeente Bellingwedde


MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE

29-08-2001

Sluiting Burgerzaken/BAZ

Open dag gemeentehuis te Wedde

Nieuwe eisen pasfoto's

Aanvraag reisdocumenten

Aanvraag bouwvergunningen

Afgegeven beschikkingen

SLUITING BURGERZAKEN/BAZ

In verband met een personeelsuitstapje is de afdeling Bestuurlijke en Algemene Zaken op vrijdag 7 september 2001 voor het publiek gesloten. Dit houdt ook in dat Burgerzaken op die dag gesloten zal zijn voor het doen van geboorte- of overlijdensaangiften en voor het aanvragen van paspoorten en/of rijbewijzen.

naar boven

OPEN DAG GEMEENTEHUIS TE WEDDE

Zoals u al in de advertentie hebt kunnen lezen, wordt er op 8 september a.s. een Open Dag gehouden in het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. Wij willen u hiervoor van harte uitnodigen. Voor de kinderen zullen er diverse attracties opgesteld worden vóór het gebouw. Er komt een springkussen, een trampoline, een basketbalspel, een reuze-sjoelbak en een schminkmobiel te staan. Ook krijgen de kinderen een ballon. In het gebouw wordt u ontvangen met een kop koffie (en wat lekkers) en krijgt u een rondleiding door het gebouw van een van de afdelingshoofden. Ook is er muziek en zal het kinderkoor Punt uit! onder leiding van mevrouw Petra Grijseels een aantal keren optreden. U kunt op elk moment tussen 9.30 en 13.00 uur binnenkomen. De bedoeling is dat de rondleidingen plaatsvinden in groepjes van 10-15 mensen. Wij hopen op een fijne dag en zien er naar uit u dan te ontmoeten.
naar boven

NIEUWE EISEN PASFOTO'S

Vanaf 1 september a.s. dient het gezicht op de pasfoto voor paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen en vreemdelingendocumenten recht van voren te zijn gefotografeerd. Vanaf deze datum mogen pasfoto's waarop het gezicht schuin van voren is gefotografeerd, niet meer worden geaccepteerd.

AANVRAAG REISDOCUMENTEN

In verband met de invoering van de nieuwe reisdocumenten per 1 oktober a.s., kunnen er in de eerste week van oktober geen reisdocumenten worden uitgereikt. De documenten die in de eerste week worden aangevraagd kunnen vanaf 8 oktober worden uitgereikt. In de eerste week van oktober kan er ook geen spoedprocedure worden geboden.

Wij adviseren u met het vorenstaande rekening te houden en tijdig een nieuw document aan te vragen. De reisdocumenten waarvan de geldigheidsduur nog niet verstreken is (datum afgifte + 5 jaar) behouden hun geldigheid: u behoeft dus geen nieuw reisdocument per 1 oktober aan te vragen indien de geldigheidsduur van uw huidige document nog niet verstreken is.

naar boven

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de Woningwet in de periode van 10-08-2001 tot 24-08-2001 de volgende aanvragen om een bouwvergunning hebben ontvangen:

* Bultsterweg 5 Oudeschans voor het slopen van een schuur.
* Schanspad Oudeschans voor het oprichten van 5 garageboxen.
* Oude Lindelaan 20 voor het schilderen van de gevels.
* Hoofdweg 71 Wedde voor het oprichten van een garage/berging.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de Woningwet in de periode van 10-08-2001 tot 24-08-2001 de volgende meldingen bouwvoornemen hebben ontvangen:
* Oosterstraat 81 Blijham voor het oprichten van een tuinhuisje.
De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen cq. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

naar boven

AFGEGEVEN BESCHIKKINGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen zijn afgegeven:

op 1-08-2001:

* Hoofdweg 210 Bellingwolde voor het oprichten van een praktijkruimte.

* Hoofdweg 261 Bellingwolde voor het oprichten van een geluidsscherm.

* Achterste Rou 6 Blijham voor het vergroten van een garage/berging en het oprichten van een dakkapel.

* Kentersweg 20 Blijham voor het slopen van een berging.
op 22-08-2001:

* Hoofdweg 257 Bellingwolde voor het veranderen/vernieuwen van een woning.

Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde Postbus 18 9695 ZG Bellingwolde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (b.v. schorsing) worden verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT Groningen.