Gemeente Deventer

Definitieve poepplattegrond voor Op den Haar en Steinvoorde (De Vijfhoek)

De conceptpoepplattegrond voor Op den Haar en Steinvoorde heeft voor inspraak ter inzage gelegen. Naar aanleiding van diverse reacties is de plattegrond aangepast. Op die aangepaste plattegrond is een aantal bezwaren binnengekomen. Die bezwaren zijn behandeld in de algemene commissie voor de Beroep-, Bezwaar- en Verzoekschriften.

De plattegrond is op één punt gewijzigd: een gedeelte van de noordzijde van de Maatmansweg, dat loopt van de Leonard Springerlaan tot de plaats waar het hekwerk rond de scholen ter hoogte van het bosje naar achteren buigt, wordt geschrapt als poeproute. Die wijziging heeft het college van burgemeester en wethouders overgenomen. Daarmee is de poepplattegrond voor Op den Haar en Steinvoorde nu definitief.

De poeproute langs de Maatmansweg wordt binnenkort aangegeven met paaltjes met een blauwe kop. Hier mag u de honden uitlaten, waarbij de hondenpoep mag blijven liggen. De gemeente ruimt dit regelmatig op. De honden moeten wel aangelijnd zijn. Ter verduidelijking: langs routes die aangegeven zijn met paaltjes met een witte kop gedoogt de gemeente dat de honden los lopen. Ook daar mag de hondenpoep blijven liggen.

De ligging van de poeproutes, losloopgebieden en de poepbakken is weergegeven op onderstaand kaartje. De routes in Op den Haar en Steinvoorde worden opgenomen in de poepplattegrond voor heel Deventer. De bedoeling is dat de nieuwe plattegrond eind dit jaar of begin volgend jaar uitkomt.