Gemeente Eemnes



* Gemeenteberichten week 35
Bouwplannen
Kapvergunningen

* Wegwerkzaamheden

* Bekendmakingen
Gemeentediensten gesloten

* Open Monumentendag 2000

* Gemeenteberichten voorgaande weken

Gemeenteberichten week 35

Bouwplannen

Verleende toestemming/bouw- en aanlegvergunningen
- Patrijzenhof 58, plaatsen dakkapel, verzonden op 22 augustus 2001.
- Pijlenkamp 50, vergroten woning , verzonden op 23 augustus 2001.
- Forelweg 2 (kavel X, Noordbuurt), bouwen woning met garage, verzonden op 27 augustus 2001.

- Vlierberg 4, gewijzigd uitvoeren eerder verleende bouwvergunning voor het verbouwen en uitbreiden van een bedrijfspand, verzonden op 27 augustus 2001.

- Zomertaling 10, plaatsen tuinhuisje, verzonden op 27 augustus 2001.
Kapvergunningen

Ingekomen aanvragen

- Laarderweg 76, een berk.

Verleende kapvergunningen

- Oud Eemnesserweg 27, een kastanje.

- Wakkerendijk 114, een lindenboom.

- Laarderweg 76, een berk.

Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot de heer Schiere en voor kapvergunningen tot de heer Van der Plas, beiden van de sector VROM.

Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.

Tegelijkertijd kunt u bij spoed (schriftelijk) een voorlopige voorziening vragen bij de president van de rechtbank, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen: f. 225,- voor burgers en f. 450,- voor rechtspersonen.

Wegwerkzaamheden

Na uitgebreide inspraak heeft de Raad in 1999 het "Verkeersveiligheidsplan" vastgesteld. In dit plan is vastgesteld welke wegen in Eemnes 30, 50 en 60 km/u worden.

De Stadwijksingel gaat bij de Raadhuislaan over van 50 km/u weg naar een 30 km/u gebied. Om de veiligheid van de weggebruikers te verbeteren is in 1999 afgesproken dat de kruising Stadwijksingel/Raadhuislaan verhoogd zal worden aangelegd.

Op 9 januari 2001 heeft de Raad een krediet beschikbaar gesteld voor de uitvoering van deze werkzaamheden. Naar verwachting zal 13 augustus aanstaande het werk worden gestart. De uitvoering zal ongeveer 3 weken in beslag nemen.

Bekendmakingen

Gemeentediensten gesloten
Vrijdag 7 september zijn het gemeentehuis en het Eemnesser deel van de gemeentewerf gesloten in verband met de jaarlijkse uitgaansdag van het personeel. Voor de burgerlijke stand kunt u terecht bij de basisadministratie in het gemeentehuis van 8.00 tot 8.15 uur.

Open Monumentendag 2001

Op zaterdag 8 september a.s. vindt de jaarlijkse monumentendag plaats. Het landelijk thema is dit jaar "Huis & haard"

Van 10.00 uur tot 17.00 uur zullen in Eemnes geopend zijn:

Nicolaaskerk
NH Kerk Eemnes-buiten
Kerkstraat 16
Tevens het CENTRALE INFORMATIEPUNT

Sint Pieterskerk
NH Kerk Eemnes-binnen
Wakkerendijk 49 (het 'dikke torentje')

Sint Nicolaaskerk
RK Kerk Wakkerendijk 58

Gemaal/'t sluisje
einde Vaartsteeg

Tip 1: 's Middags zullen de machines in het gemaal twee keer in werking worden gezet. Het gemaal zal dan "droog" malen. Zeker de moeite waard!

Tip2 : maak vanaf hier eens een fietstochtje langs de Eem naar het pontje van Eemdijk (met 'aansluiting' op de monumentenroute van de VVV Bunschoten-Spakenburg)

Van 14.00 uur tot 17.00 uur zal geopend zijn:

Oudheidkamer
Historische Kring Eemnes
Raadhuislaan 2a

Tip 1: bezoek hier ook de nieuwe tentoonstelling "Volksverhalen".

Tip 2: om 14.30 geeft de heer Tijs Blom* een korte toelichting op het restaureren van bouwwerken in de oorspronkelijke stijl maar met gebruik van de nieuwste materialen en aangepast aan de huidige eisen en wetgeving.

Tip 3: van circa 15.00 tot 16.30 uur verzorgt de heer Tijs Blom* een rondleiding door het bijgebouw achter Wakkerendijk 194/194 a. Deze voormalige stal met woongedeelte (compleet met schaapskooi) wordt momenteel gerestaureerd en volledig in de oude staat teruggebracht. Een unieke kans om eens "in de keuken te kijken" bij een bijzonder restauratie-object.


*) Tijs Blom is Eemnesser projectontwikkelaar en restaurateur van kastelen, monumenten, oude boerderijen en grachtenpanden. Onder andere bekend van Kasteel Almere.

De opening van de dag, door wethouder mevrouw A.A.E.M. Grothauzen-Robeers, zal plaatsvinden rond 10.00 uur bij de Nicolaaskerk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G. Goossens van de sector VROM