Provincie Drenthe

GS-besluiten d.d. 28 augustus 2001

Assen, 28 augustus 2001
Persberichtnummer 01-078



400.000 gulden voor Noordelijk Audiovisueel Archief

Het college wil tot en met 2004 jaarlijks 100.000 gulden (ruim 45.000) beschikbaar stellen voor de ontwikkeling van een noordelijk audiovisueel archief. Het is een project dat zich met name richt op het digitaliseren van audiovisuele collecties op het gebied van landbouw. GS doen dit voorstel aan provinciale staten omdat het project goed aansluit bij de wens om te komen tot een regionaal historisch centrum in Drenthe. Door het materiaal te digitaliseren is het makkelijker toegankelijk te maken voor het grote publiek. Het Drents archief is vanwege haar deskundigheid en ambities gevraagd dit project in Drenthe verder uit te voeren. De helft van het geld is bedoeld om een inhaalslag te maken met het digitaal opslaan van materiaal. De andere helft is voor het noordelijke project. De middelen voor het archief komen uit het actieprogramma Cultuurbereik.

Provincie start dwangsomprocedure op

GS hebben besloten een dwangsom op te leggen van 250 gulden (113 euro) per geconstateerde overtreding aan het bedrijf IBA Milieu BV. Bij het bedrijf uit Emmen, handelend onder de naam SITA Recycling Services, is zwerfafval geconstateerd en de aanwezige papiercontainers bleken niet te zijn afgenet. Dit is in strijd met de milieuvergunning. GS vinden de situatie milieubelastend en hebben na herhaalde waarschuwing besloten tot het starten van een dwangsomprocedure tegen het bedrijf.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl