Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-08-28: Doucheruimte sporthal Lindoduin dicht wegens legionella
Er kan in Sporthal Lindoduin zeker tot medio volgende week niet worden gedoucht. Sinds afgelopen vrijdag is de doucheruimte van de gemeentelijke sporthal afgesloten. De exploitant van de hal, Stichting Exploitatie Lindoduin (SEL), besloot deze buiten gebruik te stellen, nadat bij controle door het duinwaterleidingbedrijf een verhoogde concentratie van de legionellabacterie was geconstateerd. Er zijn onmiddellijk maatregelen genomen om de leidingen van de douches zo snel mogelijk bacterievrij te krijgen.

Vanwege de vakantieperiode is de sporthal de afgelopen weken beperkt gebruikt. De leden van de twee verenigingen die in deze periode in de sporthal actief waren zijn door de SEL op de hoogte gesteld. Bovendien zijn zij geadviseerd om bij gezondheidsproblemen de huisarts te raadplegen. De verenigingen die na de vakantieperiode - vanaf komende week - weer gebruik gaan maken van de sporthal worden door de SEL geïnformeerd dat hun leden voorlopig niet kunnen douchen in Sporthal Lindoduin. In de sporthal zal de exploitant de sporters en hun begeleiders erop wijzen dat de douches afgesloten zijn.

De gemeente Den Haag beraadt zich over het nemen van aanvullende maatregelen om het probleem te verhelpen. In december moesten de douches ook worden afgesloten wegens legionellabesmetting.

28 augustus 2001