Gemeente Tilburg

28-08-2001

Subsidie voor vervoer naar culturele instellingen

Mogelijkheden voor cultuurdeelname basisschoolleerlingen vergroot

Basisscholen kunnen voortaan subsidie krijgen voor het collectief vervoer naar een culturele instelling. Het college van b&w heeft besloten hiervoor jaarlijks een budget beschikbaar te stellen. Voor het jaar 2001 bedraagt dit budget in totaal maximaal f 35.000,= (¤ 15.882,31), daarna wordt er tot en met 2004 jaarlijks f 100.000,= (¤ 45.378,02) voor vrijgemaakt. Definitieve toekenning hiervan moet nog wel plaats vinden bij de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad.

Een bezoek van een basisschool aan een van de Tilburgse culturele instellingen is vaak lastig te realiseren. Dit is zeker geen onwil van de scholen, maar komt voort uit het niet kunnen financieren van het collectief vervoer. Hierin komt vanaf nu dus verandering. In de cultuurnota van mei 2001 heeft de gemeenteraad zich al uitgesproken over het belang dat zij hecht aan het feit dat Tilburgers meer met cultuur in aanraking komen. Cultuurdeelname door jongeren is daarbij als een belangrijk speerpunt aangegeven. Vandaar dat cultuureducatie een belangrijke plaats in de nota heeft gekregen. Cultuureducatie speelt zich echter niet alleen af binnen de muren van het schoolgebouw. Juist de culturele instellingen, waarvan we er in Tilburg vele hebben, spelen een belangrijke rol in de cultuuroverdracht.

Basisscholen die een tegemoetkoming in de vervoerkosten naar culturele instellingen wensen, kunnen hiervoor een verzoek indienen bij de afdeling Cultuur, Sport en Zorg van de dienst Stadszaken.